Kamervragen over glasvezel in buitengebieden

Algemeen
Van links naar rechts. Inge van Dijk, Petra Scheffers, Pieter Immerzeel, Jenny Vermeer en Cor van der Mark.
Van links naar rechts. Inge van Dijk, Petra Scheffers, Pieter Immerzeel, Jenny Vermeer en Cor van der Mark. (Foto: CDA Westland)

Tweede Kamerlid Inge van Dijk van het CDA heeft eind december een aantal schriftelijke vragen gesteld aan de Minister van Economische Zaken en Klimaat over onder meer het belang van betrouwbare internetverbindingen in de buitengebieden en over eventueel overheidsingrijpen als de marktpartijen, bij aanleg van glasvezel, falen. Bij de vragen werd het Westland meerdere keren als voorbeeld genoemd. 

De vragen worden gesteld naar aanleiding van een bezoek dat Van Dijk begin november aan Westland bracht, op uitnodiging van lokale CDA’ers Pieter Immerzeel en Petra Scheffers. Zij hadden het Kamerlid gevraagd naar Westland te komen omdat Delta Fiber weigert de buitengebieden van het Westland van glasvezel te voorzien. In het gesprek werd het economisch belang van de regio benadrukt alsmede de noodzaak voor snel internet voor de vele bedrijven en burgers in het buitengebied.