FNV: ‘5,5% erbij voor werknemers glastuinbouw’

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pexels)

Federatie Nederlandse Vakbeweging (FNV) legt haar leden een eindbod voor een nieuwe COA voor: De werknemers in de glastuinbouw krijgen er, als ze instemmen met het voorstel, dit jaar een loonsverhoging van 5,5% en eenmalig € 500.

De CAO loopt van 1 januari 2020 tot en met 31 december 2022. Het loon van de mensen in de kassen gaat met 3% omhoog per 1 januari en met nog eens 2,5% per 1 oktober 2022.

Leo van Beekum, bestuurder FNV Agrarisch Groen: “We zijn blij dat we onze leden deze afspraken kunnen voorleggen. Hun lonen stijgen eindelijk weer na twee jaar.”

Naast het extra salaris heeft de FNV met de werkgevers afspraken gemaakt over het vervallen van het loongebouw; een wens die al jaren op het lijstje van de vakbond stond. Hierdoor verdwijnen de verschillen tussen medewerkers die langer in dienst zijn en mensen die later in dienst zijn gekomen.

Het eindbod is er niet zonder slag of stoot gekomen. In 2020 strandden de onderhandelingen, omdat de werkgevers een akkoord dat er lag toch niet wilden goedkeuren. Afgelopen december zijn de gesprekken weer hervat.