Boodschappentas voor ouderen

Algemeen
Jan Hoogwerff Kroon en Guus van Biene helpen mee om de boodschappentassen te vullen.
Jan Hoogwerff Kroon en Guus van Biene helpen mee om de boodschappentassen te vullen. ((Foto: Antoinette Lenting. ))

Ouderenvereniging Rozenburg beleefde een mooie jaarafsluiting. De bestuursleden hadden met enkele vrijwilligers tweehonderd boodschappentassen gevuld, die de leden op donderdag 30 en vrijdag 31 december konden afhalen in de Nieuwe Schans.

Door Kor Kegel

“2021 is een moeilijk jaar geweest,” zegt secretaris Fanny Zuur. Veel activiteiten konden vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan. Ouderenvereniging Rozenburg (OVR) hoopt dat 2022 een beter jaar wordt, met vooral gezonde leden die de coronacrisis doorstaan. Het bestuur wilde de achterban een hart onder de riem steken. “Met een aardig gebaar wilden we iedereen een beetje moed geven,” zegt voorzitter Harry van der Ende.

In samenwerking met de PLUS-supermarkt aan de Emmastraat werd de inhoud van een big bag besproken. Hoe komen we tot de ideale voor-elk-wat-wils-boodschappentas, was de gezamenlijke vraag. Toen ze een mooie inhoud hadden bepaald, zorgde de PLUS dat tweehonderd van alle gewenste artikelen naar de Nieuwe Schans werden gebracht. Daar stonden de bestuursleden en vrijwilligers klaar om de boodschappentassen te vullen – best een gezellige bezigheid, als je dat met elkaar doet. Het blééf gezellig. Want veruit de meeste leden reageerden op de bekendmaking en kwamen naar het Marijkeplein om een tas op te halen. Ze reageerden enthousiast en waren vol waardering over het leuke gebaar. En de bestuursleden van OVR vonden het fijn om veel leden weer te zien, die ze een tijd niet hadden ontmoet. In een paar gevallen kwamen de kinderen of mantelzorgers van leden die niet mobiel waren om de tas op te halen. Na die twee dagen waren er een paar tassen over. Een enkel lid was het mogelijk vergeten. In dat geval vraagt Fanny Zuur om contact met haar op te nemen, telefoon 777400. Bestuur en vrijwilligers wensen iedereen een gezond en voorspoedig 2022.