We gaan er weer voor!, roept Jennifer Boes (r)
We gaan er weer voor!, roept Jennifer Boes (r) (Foto: aangeleverd)

Creatief, vrienden en trots

door: Jennifer Boes

"Carnaval, ik had er niet zoveel mee. Tot ik gebeld werd door een ouder van Basisschool de Hoeksteen. Ik had me opgegeven als hulpouder maar geen idee dat het bouwen van een carnavalswagen ook een optie zou zijn. Ik dacht: "Waarom ook niet, laat ik het eens proberen." Er werden vriendschappen gesloten en samen met die vrienden waren we creatief bezig."

Bouwploegje

"Dit alles begon eind 2006, het seizoen van Prins Paul. Ik raakte bevriend met onder anderen Marco Bijdemast en Jolanda Roosendaal waar ik tot op heden nog steeds mee bouw. Eerst voor de basisschool van onze kinderen. Daarna voor Kids voor carnaval en nu inmiddels ons eigen bouwploegje 'ZO niet dan Toch'."

Ze neem regelmatig de kwast in de hand

"Inmiddels is mijn moeder, Jeanet Rave een goede aanwinst. Zij liep al wat jaren met ons mee in de optocht, maar nu helpt ze met de kleding en neemt ook regelmatig de kwast in de hand. We bouwen in de loods van Lasbedrijf Dennis Postma in Andijk. Dennis en zijn vrouw Plien Brouwer bouwen er ook lekker op los bij 'ZO niet dan Toch'. Een groepje van zes personen, niet groot, maar creatief en gezellig."

Alles uit de kast

"Dit jaar bouwen wij weer een kar. 'We halen alles uit de kast' om aan de start te staan met een kar waar we trots op zijn. Gebruikte materialen, drie sponsors in materiaal, daar bouwen wij een kar mee. Ons thema verklappen we niet, een kar blijft geheim tot aan de start, dus kom 2 maart kijken!"

"Tegen de lezers zou ik willen zeggen: al heb je niets met carnaval (net als ik zo'n twaalf jaar geleden), samen met vrienden creatief bezig zijn en meelopen in een optocht is geweldig, het geeft super veel voldoening en energie!"