De oud-prinsessen nemen elk jaar deel aan de optocht.
De oud-prinsessen nemen elk jaar deel aan de optocht. Foto: aangeleverd

Oud-prinsessen gebruiken veel stof...

ENKHUIZEN - "We nemen elk jaar met een groep oud-prinsessen deel aan de optocht. Meestal geschiedt dat lopend maar dit jaar staan we op een kar. Twee van onze oud-prinsessen hebben dit keer het thema opgepakt."

Verschillende werkgroepen

"We hebben verschillende werkgroepen binnen onze oud-prinsessen. De één doet de stukjes, de ander dus de optocht. We hebben nu een groepje van vijf oud-prinsessen die de kar en de kleding dit jaar verzorgt."

"We vergaderen altijd de eerste maandag na de prinsverkiezing en dan besluiten we wat we doen. Meestal kijken we wat de prins voor thema heeft en wat hij doet voor werk. Daar verzinnen we dan wat over. Dit jaar doen we het totaal anders."

"Over de kar kunnen we niet teveel zeggen dan verklappen we het en dat kan natuurlijk niet. Vrijdag voor de carnaval gaan we alles optuigen en dat zal een paar uurtjes kosten."

Bordjes

Gerard van Rensch maakt altijd de bordjes voor ons. Zo ook dit jaar en daar zijn wij natuurlijk heel blij mee Er gaat heel veel stof dit jaar in onze creatie, veel schuim en ballonnen. Nieuwsgierig? Ik zou zeggen: kom naar de optocht kijken!", aldus de Biermutsen.