Carnaval leeft in Enkhuizen.
Carnaval leeft in Enkhuizen. Foto: aangeleverd

Haringhoppers pakken weer flink uit!

ENKHUIZEN - Het carnavalsprogramma van de Haringhoppers start vrijdag 1 maart met de Frisparty genaamd, 'Soundsation The White Edition'. Er wordt dit jaar flink uitgepakt met het 'NIXfeest' voor jeugd van circa 12 tot en met 15 jaar. Het wordt een super gaaf feest met een professionele drive-in-show.
Om ongeveer 23.00 uur is de trekking van een aantal leuke prijzen zoals bioscoopbonnen, McDonalds-bonnen en fashioncheques. Het feest vindt plaats in de Nieuwe Doelen. Entree: €3.50 (inclusief een consumptie en garderobe). Zorg dat je voor 21.00 uur binnen bent, want dan krijg je een lootje.

Vrijdag 1 maart

's Morgens wordt er feest gevierd op de Hoeksteen en zoals vanouds viert de Pancratiusschool carnaval met haar eigen jeugdprins(es) en Raad van Elf weer in de Nieuwe Doelen samen met de Haringhoppers. Deze traditie voert al heel erg lang terug en is begonnen bij de Blaaskaken. De Haringhoppers zijn dan ook heel erg blij dat ze dit jaar weer samen met de bewoners van Kadijkerkoog Carnaval mogen vieren. Een onvergetelijke carnavalsavond in Purmerend van CV de Waterplassers.

Zaterdag 2 maart

Vanaf 13.00 uur vindt een optocht plaats door het centrum van Enkhuizen en de sleuteloverhandiging op het bordes van het Stadhuis. Een optocht die geleidelijk aan is uitgegroeid tot een spectaculair gebeuren met een grote publieke belangstelling. De Haringhoppers roepen iedereen op om mee te doen aan de optocht. Zowel verenigingen, scholen, vriendengroepen en natuurlijk alle kinderen van Enkhuizen worden uitgenodigd om deel te nemen. Niet alleen maar praalwagens, maar ook loopgroepen, duo's een eenlingen zijn van harte welkom. Met deelname dingt iedereen mee naar fraaie bekers en geldprijzen, die beschikbaar worden gesteld voor de mooiste creaties. De optocht start vanaf het parkeerterrein van Syngenta aan het Westeinde en voert door het centrum van de stad. Aansluitend aan de optocht volgt Enkhuizen Got Talent. Opgave via info@deharinghoppers.nl

Gezellige kindermiddag met muziek en de zes beste acts van Enkhuizen Got Talent in de Nieuwe Doelen. Entreeprijs: € 2,00 (ook voor ouders) Voorverkoop bij Walk inn. Aanvang: 15.00 (zaal open: 14.30). De foyer is vrij van entree. Uitslag: na afloop van Enkhuizen Got Talent (circa 15.45 uur) zal de jury zich snel beraden en de prijsuitreiking van Enkhuizen Got Talent is dit jaar voor de uitreiking van de prijzen van de optocht.

Op de zaterdagavond van het carnaval vindt het gemaskerd bal plaats! Het dak van De Nieuwe Doelen gaat er vanaf, want carnaval vieren kunnen ze ook boven de rivieren. Kom verkleed als eenling, duo of als groep en doe mee voor de prijzen! De prijsuitreiking is om 22.11 uur dus op tijd binnen zijn is een must voor wie mee wil doen om de prijzen. Zanger Bernard Karsten verzorgt de muziek en zingt werkelijk alle feesttoppers. Lokale topper Miles Leeuw zingt ook zijn gezelligste feestnummers. De Nieuwe Doelen wordt één hossende massa van gezellige mensen. Jong en oud is welkom. Aanvang 20.30 uur. Entree: €10,- (leden gratis)

Zondag 3 maart

Haringhoppers on Cruise - Pirates of the Caribbean
Wie deze dag de deuren van de Nieuwe Doelen instapt waant zich aan boord van het cruiseschip de Costa Alaaf. De invulling van de avond blijft steeds een verrassing, maar wat wel zeker is dat het een gezellige avond wordt, geschikt voor jong en oud. Ook voor wie niet goed ter been is kan een mooie avond beleven. Een leuke avond om verkleed te komen.
Bestemd voor: iedereen die zich heeft opgegeven via info@deharinghoppers.nl. Entreeprijs € 20,00 (leden € 17,50) incluseif verrassingsmaaltijd en welkomstdrankje. Aanvang: 18.00 uur, zaal open om 17.30 uur. Einde: rond 23.00 uur in de grote zaal (aansluitend afterparty in het foyer, vrij entree).

Maandag 4 maart

Maandagmiddag organiseren de Oud-Prinsen en Oud-Prinsessen een gezellige bonte carnavalsmiddag voor senioren. Een middag in De Nieuwe Doelen vol van vermaak en plezier. Zoals de traditie wil is de koffie of thee gratis, net als een borreltje. Een hoogtepunt deze middag is de uitreiking van de Gouden Haring aan een burger die door jarenlange inzet voor onze samenleving deze oprecht heeft verdiend. In de pauze worden lootjes verkocht. Kom op tijd, want de zaal is al enkele jaren helemaal uitverkocht. Tijdstip: zaal open 13.00 uur. Entree: €2.- (voorverkoop) aan de zaal €3.-. Einde: 16.30 uur.

Op de maandagavond is het weer tijd voor de thema avond! Dit jaar: Sprookjesbos! Deze avond is te bezoeken voor iedereen die zin heeft in een kleinschalig feestje in een gezellige kroeg. Kom in de leukste outfit! Tijdstip: zaal open 20.30 uur. Iedereen is welkom en de entree is gratis. Locatie: Café ome Dirk.

Dinsdag 5 maart

Op dinsdag bezoekt een delegatie van de vereniging een aantal verzorgingshuizen in Enkhuizen en omgeving. Een kort bezoek, gezellige deunen van de Blaaskaken en gezellig samen zingen. En beetje gezelligheid op een gewone dinsdagmiddag! Een heel bijzondere avond voor de Haringhoppers. Prins Carnaval overhandigt zijn sleutel aan de Burgemeester en de Raad van Elf levert zijn steken weer in. Een terugblik op het carnaval, maar vergeten wordt niet nog een klein afscheidsfeestje te vieren. De muzikale leiding is in handen van Patrick Bouquet en de Blaaskaken. Locatie: 'de Werf'. Iedereen is welkom en de entree is gratis. Aanvang: 20.30 uur Einde: 01.00 uur.