Studiekring 2.0. nieuw in Stede Broec

STEDE BROEC - De Seniorenraad Stede Broec organiseert voor alle meer dan 4500 zestigplussers in de gemeente de Studiekring 2.0. De lezingen worden gehouden in De Stek te Grootebroek op maandagochtend.

Bij studiekring moet niet worden gedacht aan dikke boeken die doorgeploegd moeten worden, maar aan lezingen en informatieve verhalen. De informatie die men krijgt verrijkt de kennis en verandert de blik op de wereld. Wie iets meer weet gaat zo veel meer zien. Ook ontmoeten deelnemers generatiegenoten en is men er een ochtendje uit.

Tijden en entree

Inloop vanaf 9.30 uur, lezing van 10.00 tot 12.00 uur. Er is een pauze. Deelnemers betalen bij binnenkomst € 5,00. Dit is om de kosten te dekken. Koffie of thee is bij de prijs inbegrepen. Van tevoren aanmelden is niet nodig.

Programma

Het programma voor de komende tijd ziet er als volgt uit: 18 maart. Steffen Snip, directeur van de muziekschool Stede Broec. Hij vertelt over en speelt op de instrumenten klarinet en saxofoon. Dit zijn echt 'zijn' instrumenten. Een muzikale reis die niet gemist mag worden.

Tuinvogels

Op 1 april is Hans Verhoeven van het IVN te gast die over tuinvogels komt vertellen. "Wat verstaan we nu eigenlijk onder tuinvogels. Hoe leven ze? Waar komen ze allemaal voor?" Vragen staat vrij! Zoals: 'welke vogels hebben het moeilijk en hoe komt dat?' Een leuk verhaal over dieren die de tuin zo mooi maken.

Betoog over vroege geschiedenis

29 april is het de beurt aan Nico Bregman met een betoog over de vroege geschiedenis van West-Friesland. Al meer dan 4000 jaar wonen er mensen binnen de gemeentegrenzen. Dat ze hier terecht kwamen heeft te maken met de bodem en het landschap. Hoe leefden zij in die steen- en bronstijd? Nico gaat dit alles uit de doeken doen. 6 mei is Simon Koopman uit Venhuizen aan de beurt. Zijn inbreng gaat over iconen. Die bijzondere schilderstukken die bij de Oosters- orthodoxe/ katholieke kerk horen. Intrigerende schilderijen waarin veel betekenis is aangebracht.

Belangen

De Studiekring 2.0 komt in de periode september tot en met november met een serie van zes lezingen. Met de invulling van dit programma is men al druk doende. De Seniorenraad Stede Broec is er voor alle meer dan 4500 senioren in Stede Broec. De Seniorenraad maakt zich sterk voor de belangen van ouderen, zorgen voor informatie en ontmoeting en stimuleren het meer bewegen door ouderen.

Nieuwsbrief

Kom naar de bijeenkomsten en bezoek de website. Of doe een aanmelding voor de nieuwsbrief. www.seniorenraad.nl