Tulpenkeuring was succesvol.
Tulpenkeuring was succesvol. Foto: aangeleverd

Maths Hoff de beste!

BOVENKARSPEL - De vijfde en laatste tulpenkeuring had vorige week plaats in Bovenkarspel. Maths Hoff deed dit jaar voor het eerst mee met de senioren en liet meteen zien wat hij waard was. Hij was overall winnaar met maar 30,5 strafpunt verdeeld over drie keuringen. Hij mag daarom tevens meedoen met het NK wat plaatsvindt in de Keukenhof op 29 maart. Brent Hoff was winnaar bij de junioren.

De daguitslag is als volgt: Jeugd: 1e Brent Hoff en Judith Bakker met 12 strafpunten. B-groep: 1e Mattie Obdam 13; 2e Marco Hoff 15; 3e Nico Nieuwboer 15,5; 4e William Boon 16. A-groep: 1e Hans Mes 9; 2e Maths Hoff 9,5; 3e Ronald Mes en Adam Pyta 11. In totaal waren er 41 deelnemers.

Ook werd deze avond de langste tulp binnengebracht. Sven de Wit had met 80,5 cm de langste gekweekt net voor Axel Vroling. Dit was goed voor de taart en de wisselbeker. De soortenkennis werd gewonnen door Axel Vroling met 60 van de 80 soorten goed. De rondvlucht werd gewonnen door Els Kreuk. Zij mag samen met twee anderen een mooie vlucht maken boven West-Friesland. Deze werd mogelijk gemaakt door Kwantes Makelaardij

Einduitslag: punten over drie keuringen

A-groep : Maths Hoff 30,5 Zilveren Molen, Hans Mes 33, Ronald Mes 34.

B-groep : Mattie Obdam 42, William Boon 44,5, Marco Hoff 46.

Junioren: Brent Hoff 36, Judith Bakker 38, Esther Bakker 47.

De beste zeven senioren en drie junioren mogen strijden op de Nederlands Kampioenschap Tulpenkeuren in het Keukenhof.