Inwoners hakken knoop door

Doorslag-gevende stem voor straatnamen Waterweide

STEDE BROEC - De verkoop van de eerste woningen in het plan Waterweide gaat eind maart van start. Dat is ook het moment waarop de straatnamen bekend moeten zijn. Er zijn twee voorstellen gedaan aan het college voor type namen. Het college vindt beide namen geschikt en heeft inwoners de gelegenheid gegeven te bieden om de doorslaggevende stem te geven.

Wethouder Bart Nootebos: "De straatnamen van een nieuwbouwwijk is een onderwerp waar iedereen wel een mening over heeft. Je kiest deze namen niet voor een jaartje maar voor een eeuwigheid. Daarom betrokken we onze inwoners hierbij."

De eerste serie bestaat uit namen uit de natuurlijk leefomgeving: de planten en dieren die in dit waterrijke gebied leven waarbij ook een duidelijk verwijzing wordt gemaakt naar de projectnaam Waterweide. De tweede serie bestaat uit namen die verwijzen naar elementen uit de archeologie. In het voorjaar van 2018 is er uitgebreid archeologisch onderzoek gedaan in Waterweide. Veel inwoners, waaronder ook kinderen, hebben meegeholpen met de opgravingen uit de bronstijd (circa 3500 jaar geleden). Historische Vereniging Oud Stede Broec heeft een selectie gemaakt van namen die verwijzen naar deze periode om op deze manier de geschiedenis levend te houden.
Voordat de verkoop van de woningen van start gaat, komt een informatieavond.