Lezing Europa topics in bibliotheek

ALKMAAR - Europe Direct Noord-Holland Noord, Bibliotheek Kennemerwaard en het Netwerk Europese en internationale oriëntatie in onderwijs en samenleving (Neios) starten na alweer voor het derde jaar zondagmiddagen rondom Europese trending topics. Liane Vissers van 't Hof bijt 24 februari om 13.30 uur het spits af met een middag die volledig in het teken staat van de Brexit. De lezing vindt plaats in bibliotheek centrum.

Want sinds het referendum in 2016, waarin de Britten zich uitspraken voor een Leave, is het onrustig in het Verenigd Koninkrijk en de EU. Liane Vissers 't Hof is historica, lerares geschiedenis/maatschappijleer op het voortgezet onderwijs, trainer, oud-projectleider Europese onderwijsprojecten en auteur van EIO-publicaties.

Van 24 februari tot en met 24 november 2019 krijgt iedereen die geïnteresseerd is in de wereld waarin hij leeft, de mogelijkheid zichzelf gedegen te laten informeren over prikkelende Europese ontwikkelingen.

Ervaren experts

In zeven lezingen staan de gevolgen van Brexit, de Europese verkiezingen, de politieke stromingen in de EU, het verschil tussen Noord- en Zuid-Europa en migratie op het programma. De sprekers zijn ervaren experts op het gebied van onderwijs en Europa en scheiden feiten van fabels. Natuurlijk is er bij elke lezing ruimte voor vragen en discussie.

De toegang is gratis. Meer info: www.europainnoordholland.nl/agenda.