Topkwaliteit van HTC de Boer.
Topkwaliteit van HTC de Boer. (Foto: Vincent de Vries)

H.T.C de Boer helemaal thuis in Alkmaar

ALKMAAR - Viswinkel H.T.C. de Boer voelt zicht helemaal thuis in Alkmaar. Eigenaar Henk de Boer heeft al twee viszaken in Purmerend en een jaar geleden nam de ondernemer de zaak aan Gedempte Nieuwesloot 55 over. Een uitstekende zet, want het Alkmaarse publiek heeft deze culinaire hotspot helemaal ontdekt.

'Versgebakken kabeljauw smelt op je tong, beter kan niet'

"We hebben vorig jaar de zaak grondig verbouwd en het assortiment uitgebreid. Sindsdien loopt het storm. Het klinkt als een cliché, maar dat alles te maken met kwaliteit; die is altijd top en daar komen mensen voor terug. Je ziet het aan de vis in de vitrines; daar wordt door ons nooit op bezuinigd. Zo snijden de de haring op de dag zelf, verser kan niet! En de kibbeling is bij ons nog 'ouderwets' gemaakt van kabeljauw. Wat je tegenwoordig vaak ziet is dat collega's voor goedkopere vissoorten kiezen, zoals Pollak en Heek. Met veel kruiden wordt de smaak van deze vissoorten verdoezeld. Ga je dat opwarmen, dan is het net kauwgom. Versgebakken kabeljauw smelt op je tong, beter kan niet. Dat we wat minder verdienen omdat we met duurdere vis werken, maakt me niets uit. Klanten zijn zeer tevreden en komen terug. Kijk, uiteindelijk gaat het daar om: tevreden klanten."

Alkmaar

Purmerend kent Henk de Boer goed, Alkmaar was nieuw. "Ik kende de stad niet goed, want ik kwam er sporadisch. Maar wat een prachtige stad. Wat mijn betreft dé winkelstad van Noord-Holland. En schitterende binnenstad en zó veel reuring en toeristen. Helemaal in de zomer tijdens de kaasmarkten. Toeristen zijn dol op haring, maar kiezen ook vaak voor fish and chips; patat met kibbeling of lekkerbek van kabeljauw. De feestdagen komen er weer aan dus wie het zichzelf makkelijk wil maken en op en top wil genieten kiest voor een superverse visschotel. We hebben prachtige schotels samengeteld of stel zelf een vis-, gourmet- of haringschotel samen. Bestel het van tevoren zodat het tijdens de feestdagen een echt visfeestje wordt." Over feestjes gesproken. Om het éénjarig bestaan van de winkel te vieren, krijgen klanten tot en met zaterdag 30 november 250 gram kibbeling van echte kabeljauw voor maar €4,50. Een vraag over vis? Het team staat altijd met deskundige advies voor u klaar!"

Volendammer vishandel H.T.C. de boer: Gedempte Nieuwesloot 55 in Alkmaar.