Vergunningen Noordwest

ALKMAAR - Noordwest Ziekenhuisgroep heeft bij de gemeente Alkmaar omgevingsvergunningen aangevraagd voor de eerste fase van de nieuwbouw in Alkmaar. Het gaat om twee vergunningen, waarbij er een gericht is op de aanleg van het nieuwe ziekenhuisgebouw en een ander op de daarvoor noodzakelijke bomenkap.

Noordwest heeft gekozen voor gefaseerde nieuwbouw op haar locatie in Alkmaar. In de eerste fase gaat het om de nieuwbouw van de zogenoemde 'acute as', met daarin de operatiekamers complexe zorg, het spoedplein met onder meer de spoedeisende hulp, de intensive care en verpleegafdelingen complexe zorg. Tijdens deze fase wordt ook, direct onder het gebouw, de ondergrondse parkeergarage aangelegd. Om verlies van groen zoveel als mogelijk te beperken, worden negentien bomen verplaatst. Bomen die gekapt moeten worden, worden één op één gecompenseerd.

Eind september organiseert Noordwest een informatiebijeenkomst over de bouwplannen, waaronder het ontwerp van de eerste fase van de nieuwbouw en Huize Westerlicht en de noodzakelijke bomenkap. De gemeente Alkmaar is aanwezig om het vergunningentraject toe te lichten.