(Wieler3daagse gaat donderdag van start!
(Wieler3daagse gaat donderdag van start! (Foto: Rob Duin)

Derde editie Wieler 3 daagse van start!

Derde editie Wieler 3 daagse van start!

ALKMAAR - Het startschot van de Wieler 3 daagse Alkmaar valt donderdag 31 oktober. De titelverdedigers, Yoeri Havik en Cees Bol, staan niet aan de start dus nieuwe winnaars kunnen zich aandienen. De grote favoriet is Niki Terpstra samen met zijn Partner Moreno de Pauw. Niki, die vorig jaar als tweede eindigde, is gebrand op de winst. Zijn partner Moreno, een zeer snelle Belg, lijkt de perfecte partner om dit te realiseren.

"Moreno is zeker voor mij een perfecte maat, hij is natuurlijk snel dus kan voor de nodige punten zorgen in de explosieve onderdelen. In de koppelkoersen vullen we elkaar denk ik perfect aan, hij stopt aan het eind van het seizoen als renner maar heeft me verzekerd in topvorm aan de start te staan in Alkmaar", aldus Terpstra. De grootste tegenstand wordt verwacht van het koppel Stroetinga - van Zijl. Wim Stroetinga, de winnaar van de eerste editie van de Wieler 3 daagse Alkmaar, ookwel bekend als "De Friese Flits", is minstens net zo rap als de Pauw en bevestigde zijn vorm onlangs met een bronzen medaille op het Europees Kampioenschap scratch. Ook bij het stayeren staat de internationale top aan het vertrek; het voltallige podium van het Europees Kampioenschap komt naar Alkmaar. Reinier Honig behaalde afgelopen zomer de Europese titel en kan niet wachten om zijn EK-trui aan het Alkmaarse publiek te tonen. De Duitsers Schweizer en Harnisch, de 2e en 3e van het EK, willen revanche en zijn er klaar voor om Honig het vuur aan de schenen te leggen. Naast de elite mannen en stayers komen ook dit jaar de vrouwen in actie. Het programma wordt aangevuld met jeugd en volledig gemaakt met, voor het eerst, sprinters.

Meet & Greets met Terpstra & Ten Dam

Als ambassadeurs van het EK wegwielrennen in Alkmaar ontwikkelde Laurens ten Dam en Niki Terpstra samen een spectaculaire route door de binnenstad. Ook bij Wieler 3 daagse Alkmaar, official side event van het EK, zijn beide heren aanwezig. Tijdens Wieler 3 daagse Alkmaar maken zowel publieksfavoriet Niki Terpstra als Laurens ten Dam, voor het 3e opeenvolgende jaar ambassadeur van dit evenement, tijd voor de fans.

Niki Terpstra

Niki Terpstra is in vorm. De Bergense Niki Terpstra staat alle drie de avonden aan de start. Tijdens de 3 daagse vormt de renner uit Bergen een koppel met meervoudig Belgisch kampioen Moreno de Pauw. Hij is niet alleen op de wielerbaan van heel dichtbij in actie te bewonderen, want Niki maakt tijdens deze thuiswedstrijd ook even tijd voor zijn fans. Op vrijdagavond rond 20.45 uur zijn alle fans van harte welkom in het Wielercafé om met Niki op de foto te gaan.

Laurens ten Dam

Op zaterdagavond, de finale avond, is het Family Day. Om 15.30 uur, direct na de gratis side events op het evenemententerrein, opent het Sportpaleis haar deuren. Deze avond staat ook in het teken van hulde. Wethouder Sport, Pieter Dijkman: "Laurens ten Dam neemt afscheid van zijn carrière als profwielrenner. Het college van de gemeente Alkmaar wil hem deze avond als topsporter en liefhebber van Noord-Holland in het zonnetje zetten voor zijn prestaties in de wielerwereld." Op de foto met Laurens ten Dam? Dat kan. Hij staat op zaterdagavond om 17.30 uur klaar voor een Meet & Greet met alle fans die in het Sportpaleis aanwezig zijn.

Tickets

De deuren van Sportpaleis Alkmaar openen op donderdag om 18.00 uur, vrijdag om 17.30 uur en zaterdag om 15.30 uur. Kaarten zijn te koop voor € 15,00 (ook aan de deur!) via www.w3da.nl/tickets of de receptie. Een kaart geeft toegang tot de tribune, het expodorp én het gezellige Wielercafé. Kinderen t/m 15 jaar hebben op zaterdag gratis toegang en betalen de donderdag en vrijdag € 5,00. Meer informatie op: www.

wieler3daagsealkmaar.nl.