Audicien François Nicolle controleert het hoortoestel van topmodel Kim Feenstra.
Audicien François Nicolle controleert het hoortoestel van topmodel Kim Feenstra. Foto: (Foto: aangeleverd)

Hoortoestellen als persoonlijke fitnesstrainer

Hoortoestellen als persoonlijke fitnesstrainer

(Advertorial)

ALKMAAR - De afgelopen jaren hebben hoortoestellen een ware transformatie ondergaan. Ooit waren het apparaten die uitsluitend ten doel hadden het gehoor te verbeteren voor slechthorenden. Nu zijn het interactieve multifunctionele toestellen die zelfs fungeren als fitnesstrainer, zowel lichamelijk als mentaal. Of als stappenteller en hartslagmeter. Audicien François Nicolle uit Alkmaar bezocht vorige maand in Amerika de toonaangevende fabrikant Starkey en maakte kennis met de nieuwste hoortechniek.

François was erg onder de indruk toen hij een presentatie bijwoonde van het nieuwste hoortoestel van Starkey: Livio AI. "Dit is het eerste hoortoestel waarin kunstmatige intelligentie is toegepast," zegt hij. "De drager wordt door zijn eigen hoortoestel proactief benaderd om te werken aan zijn gezondheid. Het is echt een multifunctioneel apparaat. De ingebouwde sensoren kunnen zelfs een val signaleren en alarm slaan bij bepaalde contactpersonen. En natuurlijk bevat dit toestel ook de allernieuwste hoortechniek. Het biedt de beste luistereigenschappen, zelfs in een rumoerige omgeving zoals een restaurant." Deze ontwikkelingen trokken ook de aandacht van het programma 'Dokters van morgen' van AVRO-TROS. In de uitzending van dinsdag 29 oktober (NPO 1, 21.25 uur) interviewt presentatrice Antoinette Hertsenberg topmodel Kim Feenstra en fashion fotograaf Michael Graste over hun ervaringen met de hoortechniek van Starkey. De opnamen vonden plaats in de winkel van François Nicolle in Amsterdam. De uitzending is ook terug te zien via 'Uitzending gemist'.

Starkey VIP-dagen

"Dit moeten mijn cliënten ook ervaren!" Dat was het eerste waar François in Amerika aan dacht na het bijwonen van de presentatie van de Livo AI. Daarom organiseert François Nicolle Hoortoestellen in samenwerking met Starkey speciale VIP-dagen in de vestigingen Alkmaar en Amsterdam. Van 29 oktober t/m 29 november 2019 zijn experts van Starkey aanwezig om de unieke mogelijkheden van de Livio AI hoortoestellen te demonstreren. Een afspraak maken voor één van deze dagen kan via 072-520 82 44.