Alkmaar is klaar voor de Warme Wintermaanden.
Alkmaar is klaar voor de Warme Wintermaanden. (Foto: Marcel Witte Fotografie)

Alkmaar omarmt warme wintersfeer

ALKMAAR - Sneeuw, kou, ijs? Alkmaar omarmt de wintersfeer en gaat de de koude elementen te lijf met een warm en gezellig programma. Het heeft er zelfs een website voor in het leven geroepen, want op www.alkmaarwintermaanden.nl staat een compleet overzicht wat alle activiteiten.

Het programma begint donderdag 12 december met het ontsteken van de kerstboom op het Canadaplein. Wethouder Elly Konijn verricht de opening onder muzikale begeleiding van een kinderkoor. Alle Alkmaarders zijn welkom om dit moment bij te wonen en te proosten.

Winterfair

Het Waagplein en de Oude stad staan zaterdag 15 en zondag 16 december in het teken van wintersferen. Ruim tachtig winkeliers en de horecagelegenheden hebben de deuren geopend en overal staan kraampjes met creatieve, winterse producten en lekkers. Om de wintersfeer te vergroten, is er volop muziek en entertainment zoals een levende kerststal. De kidsarea op het Waagplein onder leiding van JOL Bergerhof is ook weer aanwezig. Kinderen kunnen naar hartenlust timmeren, broodjes bakken, schminken én een kijkje nemen in de levende kerststal in het Waaggebouw.

Het Waagplein wordt van 20 tot en met 23 december omgetoverd tot een gezellige kerstmarkt met zo'n 50 kraampjes. Dagelijks is er een optreden van een kerstkoor, kerstzanger of zingende kerstman. Ook kunnen bezoekers dagelijks op de foto met de kerstman en zijn er diverse activiteiten voor kinderen. Verder zijn 18 december de opnames voor Joris' Kerstboom op het Waagplein, gepresenteerd door Joris Linssen.

Shoppen

Een extra koopavond vindt plaats op zaterdag 15 december. Wie wil kerstshoppen kan 23 en 24 december los in de binnenstad van Alkmaar. Ook op theatervlak is er van alles te beleven. Zo presenteert de Winterkaravaan weer vijf theatervoorstellingen. De succes-ingrediënten blijven ongewijzigd: theater, een expeditie op locatie, smakelijke stamppot en winters bier. Begin volgend jaar is het van 14 tot en met 16 februari 'Wonderlicht'. Een nieuw festival dat bezoekers meeneemt voor een magische avondwandeling over het historische Bolwerk. Langs bakens van licht en vuur zijn er internationale theateracts.

Kijk voor het volledige programma op op www.alkmaarwintermaanden.nl.