Marijke van den Muijsenberg.
Marijke van den Muijsenberg. (Foto: RICK AKKERMAN)

De Vest presenteert nieuw seizoen

ALKMAAR - Om in de bewoordingen van Marijke van den Muijsenberg te spreken: "We hebben een ijzersterk programma samengesteld." De programmeur van Theater de Vest kijkt al uit naar een nieuw theaterseizoen waarin onder anderen Najib Amhali, Willem van Hanegem en Jett Rebel op de planken van De Vest staan. De kaartverkoop voor alle voorstellingen start 17 mei.

Optredens van Najib Amhali, Jett Rebel en The Analogues

Van begin september tot eind december stromen alle voorstellingen bij Marijke binnen. Dan begint het filteren, want lang niet alle kersverse voorstellingen halen het podium van De Vest. "Door mijn 25 jaar ervaring gaat dat filteren mij gelukkig goed af. Bovendien heb ik een uitstekend netwerk. Zo lukt het om lastig haalbare voorstellingen tóch naar Alkmaar te halen. Ik ben bijvoorbeeld ontzettend trots dat Najib Amhali bij ons komt spelen. En The Analogues - een Beatles-coverband - spelen eigenlijk alleen in zalen met minimaal 900 stoelen, maar dankzij goede contacten doen ze hier toch een try-out. Dat heeft ook te maken met de goede naam die De Vest heeft opgebouwd; artiesten komen graag naar ons theater. De zaal is fraai, de kleedkamers zijn goed en er is een fijn café. Dat wordt gewaardeerd."

Een kleine greep uit het programma. Er komen weer topcabaretiers naar Alkmaar, zoals Daniël Arends, Plien en Bianca, Henry van Loon, Ali B, Freek de Jonge, Yentl en de Boer en Najib Amhali. Grote producties met klinkende namen zijn er ook: 'Amadeus', 't Schaep met de 5 Pooten' en de nieuwe show van Alex Klaasen: 'Showponies 2'. Met optredens van onder meer de 3JS, Rob de Nijs en Waylon is er volop muziek en verder zijn er internationale gezelschappen op het gebied van nouveau cirque.

Ingewikkelde telefoongesprekken

Marijke: "Ik kan natuurlijk niet alles zien en moet het soms doen met filmpjes of adviezen van collega's. En als ik een voorstelling niet opneem in de programmering, krijg ik wel eens ingewikkelde telefoongesprekken met impressario's. We proberen een breed en aantrekkelijk programma te bieden. Zo krijgen beginnende artiesten ook een podium. Neem nu een cabaretier als Kasper van der Laan. Die stond vorig jaar slechts twintig minuutjes in het try-out Café, maar nu staat het talent al in de kleine zaal en wie weet volgend jaar op het grote podium. Soms worden schitterende voorstellingen minder goed bezocht, zoals muziektheatervoorstelling 'Casablanca'; terwijl het een een prachtig verhaal is mét goede acteurs. Komend seizoen zijn er de nodige coverbands te bewonderen, waarbij het publiek kan genieten van muziek van Diana Ross, Rod Stewart en Creedence Clearwater Revival. In de Grote Kerk vinden onder meer klassieke concerten plaats.

Vrijdag 17 mei start om 09:00 uur de kaartverkoop voor alle voorstellingen voor het nieuwe theaterseizoen. Kijk voor meer informatie op www.taqatheaterdevest.nl.


Najib Amhali.
Yentel en de Boer.