VV Alkmaar speelt vrijdag de laatste wedstrijd van het seizoen.
VV Alkmaar speelt vrijdag de laatste wedstrijd van het seizoen. (Foto: Ronald Gringhuis)

Laatste thuiswedstrijd VV Alkmaar

ALKMAAR - VV Alkmaar speelt vrijdag 3 mei thuis haar laatste wedstrijd van het seizoen tegen SC Heerenveen. Deze avond wordt feestelijk afgesloten; er wordt een aantal speelsters gehuldigd en vertrekkende spelers nemen afscheid. SC Heerenveen heeft net bekend gemaakt dat de stichting zal ophouden te bestaan en het nog maar zeer de vraag is of volgend seizoen er een Friese ploeg in de Eredivisie speelt. Financiƫle problemen zijn de oorzaak en op dit moment vindt overleg plaats met SC Heerenveen, de gemeente en KNVB.

Bij VV Alkmaar zijn juist de plannen bekend gemaakt voor de komende jaren. De club is ambitieus en wil speelsters gedurende hun opleiding vanaf 12 jaar op de academie tot aan de selectie een uitgedachte opleiding bieden. Het aantal trainingen loopt op tot 7 trainingen per week, speelsters worden begeleid door een aantal specialisten waaronder een kracht- en looptrainer en een diƫtiste en zullen de gehele opleiding gebruik maken van een persoonlijk ontwikkelingsplan.

De wedstrijd begint vrijdag om 19.30 uur aan Robonsbosweg 10. De entree is vijf euro, twee euro tot en met twaalf en 65+.