Stap op de fiets en geniet van de omgeving van Broek op Langedijk.
Stap op de fiets en geniet van de omgeving van Broek op Langedijk. Foto: Shutterstock

LANGEDIJK/ZUID-SCHARWOUDE - Vanaf De Roode Leeuw, Dorpsstraat 440 IN Zuid-Scharwoude, gaat op woensdag 31 juli om 19.00 uur van start. Na de geweldige belangstelling in de andere dorpen, bied de STPL ook deze wandeling weer gratis aan.

Dorpswandeling en fietstocht

Je komt op veel mooie plekjes waar je normaal gesproken nooit zou komen en de gids vertelt vele interessante anekdotes over de gebeurtenissen en gewoontes van vroeger. Veel wordt getoond met oude foto's die de gids laat zien in het fotoboek.

De Prinsengracht, de Koog, de Boomgaard, de zuurkoolfabriek van Kramer, er is super veel over te vertellen. Ook over de verdwenen eilanden, bruggen en de Voorburggracht als vaarverbinding. Een mooie kans om je eens te laten verrassen in dit bijzondere dorp. De gidsen nemen u graag mee om al dit moois, met al die bijzonderheden, te laten zien.

Fietstocht door Langedijk

Onder leiding van de bekende Langedijker gids Peter de Nijs wordt er om 31 juli om 13.00 uur gestart vanaf de ingang van het Recreatiegebied Geestmerambacht tegenover Droompark Molengroet.

De titel van de tocht is 'Leer en beleef Langedijk'. De tocht zelf is 27,5 km lang. Onderweg wordt stil gehouden bij plekken die wat vertellen over wetenswaardigheden van de diverse dorpen. Halverwege is er tijd voor een kopje koffie of iets anders.

Deelname is gratis net als bij de wandeltocht.