De Viva Zorggroep.
De Viva Zorggroep. (Foto: Marsha Bakker)

Pareltje van zorg in Heerhugowaard

REGIO - Vlakbij station Heerhugowaard staat het pand van de Viva Zorggroep. Achter de statige entree schuilt een 'pareltje van zorg'.

Zorgverlening op mooie locatie

Talitha Kuis, zorgmanager: "Maar weinig mensen weten van ons bestaan, terwijl deze vorm van zorgverlening zich al zeven jaar op deze mooie locatie bevindt. Het is een fijne plek waar 34 mensen wonen die hoog complexe somatische zorg nodig hebben; dat zijn cliënten die verlamd of halfzijdig verlamd zijn, en met ziektebeelden als ALS en dementie. De jongste cliënt is 42 jaar oud."

Vaste gezichten

Het woord 'welzijn' kenmerkt deze zorggroep volgens Talitha. "Onze 60 zorgmedewerkers doen er alles aan om mensen zich thuis te laten voelen en thuis te zijn. Omringd door vertrouwde meubilair, geuren en kleuren. Als thuis wonen niet meer lukt dan bieden wij een nieuw huis. Omringd door alle zorg, door vertrouwde mensen. We zorgen ervoor dat er niet steeds iemand anders zorg verleent, maar dat de cliënt de vaste gezichten ziet. Daarnaast is participatie van familie belangrijk. Wie weettenlsotte wat iemand fijn vindt, hoe zijn gewoontes zijn en hoe het leven thuis was. Andersom is de bewoner vrij om te gaan en staan waar hij wil, bepaalt zelf of hij meedoet aan activiteiten die wij organiseren, eet samen of alleen, en slaapt uit als hij daar zin in heeft. Een comfortabele en veilige omgeving waarin ruimte is voor invulling van een eigen woon- en leefstijl. Zo blijven mensen in hun kracht staan. Met de nadruk op wat nog wél mogelijk is."

Meer informatie

Meer informatie: www.vivazorggroep.nl, tel. 088-9958475, mail: info@vivazorggroep.nl.