Willem Jonker bij zijn Lampetkan.
Willem Jonker bij zijn Lampetkan. (Foto: Vincent de Vries/RM)

Opheffingsuitverkoop De Lampetkan

HEERHUGOWAARD –Wie kent niet de replica van het Vrijheidsbeeld dat langs de Westerweg in Heerhugowaard stond? Het was de eyecatcher van De Lampetkan, een unieke winkel in antiek, semi-antiek en curiosa die uitgroeide tot een begrip in Noord-Holland en ver daarbuiten. Nu, na 42 jaar, vindt eigenaar Willem Jonker het welletjes; hij stopt met de zaak waar hij al die jaren zijn hart aan heeft verpand. "Ik ben net 75 jaar geworden, dat is een mooi moment om er een einde aan te breien. Anders sta ik met negentig jaar nog in de zaak. Dan ben ik zelf haast antiek geworden!"

Profiteer nu van fikse kortingen op antiek en curiosa

Ruim vier decennia lang verkocht Willem een verscheidenheid aan bijzondere spullen, voor bedragen uiteenlopend van een paar euro tot duizend euro. Antiek en curiosa die ooit zijn ingeruild, hem aangeboden werden door particulieren of die via inboedelveilingen in roulatie zijn gekomen. Samen met zijn vrouw – die twee jaar geleden overleed - vormde hij veertig jaar lang een supertandem. "Zij was de koningin van de zaak, was een kei in het contact met de klanten. Zelf deed ik de inkoop, het repareren en het bezorgen. Het was een prachtige tijd, waarin we op het hoogtepunt zeven mensen in dienst hadden."

Willem zou een boek kunnen schrijven over alle mooie momenten die ze hebben meegemaakt. "We hebben altijd met zo ontzettend veel plezier de zaak gerund en een prachtig mooi leven gehad. Dat ik nu stop zal in eerste instantie wel even vreemd zijn; dat zwarte gat is vast heel diep en groot. Maar ik wil nou ook wel een keertje twee keer per jaar op vakantie!"

Opheffingsuitverkoop

In de loop van volgend jaar wil Willem zijn zaak leeg hebben. Dat betekent dat de spullen met fikse kortingen worden aangeboden, want alles moet weg. "Momenteel hebben we veertig procent korting op alle grote meubels, ook de afgeprijsde. Op al het kleingoed en curiosa krijgen de mensen 25 procent korting. Voorwaarde is wel dat de mensen de spullen in principe zelf komen ophalen, al zijn er uitzonderingen mogelijk in overleg. Dus kom gerust eens lekker rondstruinen!"

De Lampetkan is te vinden aan de Stevinstraat 1 in Heerhugowaard. Vrijdag, zaterdag en zondag geopend van 12.30 tot 16.30 uur en op afspraak via 06-51342856.