Botenhuis Eilandspolder.
Botenhuis Eilandspolder. (Foto: Dutchphoto)

Weidevogels spotten en op trilveen lopen

DRIEHUIZEN - Drie zondagen in april kunnen belangstellenden op een fluisterboot meevaren door de Eilandspolder. Een natuurgids begeleidt de vaartocht en vertelt de leukste weetjes over het gebied en over de vogels. Ook laat de gids ervaren hoe het is om op trilveen te lopen.

Het is volop lente in Eilandspolder. Boven de weilanden maken de kieviten er met spectaculaire buitelingen een mooie show van. De grutto's zijn terug uit Afrika en beginnen nu met broeden. Ze zitten soms in groepjes achter elkaar aan en laten hun prachtige roep horen. Ook de bruine kiekendief is terug en druk in de weer met stukjes riet om het nest te maken.

Wandeling

Onderweg stappen deelnemers uit voor een korte wandeling door het Uilenbosje waar ze allerlei zangvogels kunnen zien en vooral horen. Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding en neem een verrekijker mee. De vaartocht is ook erg leuk voor kinderen.

Data

De excursies zijn zondag 7 april van 10:00 tot 12:00 uur, 14 april van 10:00 tot 12:00 uur en 21 april van 10:00 tot 12:00 uur. Vertrekpunt: Botenhuis Eilandspolder, Oudelandsdijk 1a, 1844 KN Driehuizen.

Zin om mee te varen? Reserveren: www.gaatumee.nl.