Vastgoedondernemer Gerry Teerenstra wint de Gouden Baksteen
Vastgoedondernemer Gerry Teerenstra wint de Gouden Baksteen (Foto: Ed van de Pol)

Vol gas werken aan nieuwbouwprojecten

ALKMAAR – In de regio Groot Alkmaar worden te weinig nieuwbouwwoningen gebouwd. Prijzen stijgen en wachtlijsten lopen op. De nood is hoog, de vraag is er, ambities zijn er genoeg, dus waar is het wachten op? Het is tijd dat alle voor de bouw verantwoordelijke partijen ophouden met 'dralen' en kijken naar elkaar. Die boodschap hoorden de bijna 150 bezoekers donderdag 13 juni tijdens de 12e editie van het Vastgoed Symposium van de Stichting Vastgoed Rapportage (SVR) in het Afas stadion.

Gouden Baksteen voor Gerry Teerenstra

Wethouder Paul Verbruggen vertelde dat de gemeente Alkmaar het afgelopen jaar niet heeft stilgezeten. " Samen met de Woningmakers en provincie hebben we in januari de Overeenstemming van Egmond getekend, een intentieverklaring om de woningbouw in de regio te versnellen. Wat ons betreft staat het licht op groen.'' Een grote horde naar de bouw van nieuwe woningen blijken de langdurige procedures. "Gelukkig wil de overheid met ons praten,'' weet Martin Bosch, programmamanager van de Woningmakers, een samenwerkingsverband van bouwers, ontwikkelaars, corporaties en makelaars. "Sleutel in deze opgaven is samenwerking. We moeten van rempedaal naar gaspedaal."

Gouden Baksteen

Traditiegetrouw wordt tijdens het symposium ieder jaar de Gouden Baksteen uitgereikt. Juryvoorzitter Axel de Groot overhandigde dit jaar de award aan vastgoedondernemer Gerry Teerenstra. "Hij is betrokken geweest bij talloze werken in Alkmaar en de regio, waaronder het Ahrend gebouw aan de Picassolaan, appartementencomplex Nassau Staete aan de Nassaulaan en de Woonheuvel in Heiloo. Met veel lef heeft hij middenin de crisis het voormalige KPN gebouw omgetoverd tot de succesvolle Telefooncentrale en transformeert gevangenis Schutterswei tot hotel.