Prenetal is de derde grote naam die zich in het winkelcentrum Ringers vestigt.
Prenetal is de derde grote naam die zich in het winkelcentrum Ringers vestigt. (Impressie: aangeleverd)

Winkelcentrum Ringers pakt door met Prénatal

ALKMAAR - Prénatal is de derde grote formule die naar winkelcentrum Ringers komt. Eerder sloot gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM al huurovereenkomsten met winkelformules 'Only for men' en 'ToyChamp'. Net als bij deze twee winkels, gaat het bij Prénatal om een groot winkeloppervlak. Met 1.850 m2 wordt de winkel een megastore voor (aanstaande) ouders en kinderen.

Derde grote formule naar winkelcentrum Ringers

Prénatal is de internationale winkelformule met 20 megastores en 37 citystores. Het winkelcentrum - dat vroeger Noorder Arcade heette - is onderdeel van een groter ontwikkelingsgebied. Zo wordt de oude Ringers chocoladefabriek in ere hersteld, worden er woningen naast en achter de fabriek gebouwd en krijgt het complete buitengebied een metamorfose.

Drie spelers

In het gebied rond Ringers zijn drie spelers actief. Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM ontwikkelt het winkelcentrum, Ten Brinke Vastgoedontwikkelingen herontwikkelt de fabriek en het gebied eromheen staat op naam van gebiedsontwikkelaar BPD. De drie partijen trekken gezamenlijk op om het gebied te ontwikkelen. In de fabriek komen diverse restaurants en een foodhal van 1500 vierkante meter op de begane grond.

Op de bovenliggende etages komen appartementen.