Volop gezelligheid tijdens Proef de Hoef.
Volop gezelligheid tijdens Proef de Hoef. (Foto: aangeleverd)

Proef de Hoef: lekker genieten

ALKMAAR - Een feestje voor klanten. Dat is Proef de Hoef. Wie van lekker houdt, zet zaterdag 29 juni in zijn agenda. De winkeliers van winkelcentrum De Hoef maken er van 11.00 tot 16.00 uur met heerlijke hapjes en drankjes een feestje van.

"Het is een heel gezellig evenement en een mooie manier van de winkeliers om hun vaste klanten te bedanken", zegt Merel Meinen van bloemenwinkel Groot in Groen, die in de organisatie zit. "Klanten hebben de afgelopen maand muntjes kunnen sparen, waarmee ze zaterdag volop lekkers kunnen halen. Daar hebben ze massaal gehoor aan gegeven, dus ik reken op veel bezoekers. Eet bijvoorbeeld gezellig aan een van de picknicktafels een lekker broodje, haal een muffin bij de bakker, een ijsje bij de snackbar of een lekker stukje kaas bij de kaasboer. Kinderen? Neem ze vooral mee, want die vinden het niet alleen leuk om zelf met de muntjes wat lekkers te halen, ze kunnen ook op de foto met de sterren van Frozen en Pikachu. Ook is er een ballonnenclown en zijn er diverse workshops waar kinderen aan deel kunnen nemen. Verder is er volop dans- en muziekentertainment."

Superlekker

Bastiaan Groot van keurslagerij Peter Groot: "Vorig jaar was een groot succes. De (vers)winkeliers hadden echt hun best gedaan en het was prachtig weer. Het was gezellig druk en er hing een heerlijk sfeertje. Daar doe je het natuurlijk voor, dat mensen een fijne dag hebben. Ook voor mensen die de afgelopen maand geen muntjes hebben kunnen sparen, is een bezoek aan winkelcentrum De Hoef de moeite waard. Er is natuurlijk volop reuring en gezelligheid, maar ook op de dag zelf kunnen bezoekers nog muntjes scoren. Die kun je bijvoorbeeld bij onze slagerij inleveren voor een klein, maar superlekker sesambroodje met grillworst en dressing. Kom dus zaterdag 29 juni naar winkelcentrum De Hoef!"

Zin om te kleuren en gratis naar de bioscoop te gaan? Doe dan mee aan de kleurwedstrijd. Haal de kleurplaat op in een van de winkels in De Hoef en lever hem zaterdag 29 juni tussen 11.00 en 16.00 uur in bij Elsa, Olaf of Pikachu. Ook kan de kleurplaat tot en met 29 juni ingeleverd worden bij Tweewieler Centrum De Hoef of bij bloemenspeciaalzaak Groot in Groen. Maandag 1 juli wordt de winnaar bekendgemaakt op Facebook. De mooiste tekeningen worden beloond met een bioscoopkaartje.

De versgroep van De Hoef.