Bastian Malla in actie.
Bastian Malla in actie. (Foto: aangeleverd)

Toppers in de dop bij TC Alkmaar

ALKMAAR - Na twee dagen vol kwalificatiegeweld op het park van TC Alkmaar is het vanaf woensdag 26 juni tijd voor het hoofdtoernooi van de ITF World Tennis Tour Alkmaar (WTTA). Toppers in de dop zijn van over de hele wereld naar de kaasstad gevlogen om hier het gravel te bijten.

De eerste speelsters stonden afgelopen vrijdag al op de banen te trainen. Rina en Yukina Saigo uit Japan wilden de jetlag voor zijn. Van de goedlachse dames is Rina sowieso in het hoofdtoernooi te bewonderen. Yukina moest zich door het kwalificatietoernooi worstelen. Daarnaast was ook de nummer 2 geplaatst bij de heren Bastian Malla (foto) ruim op tijd te vinden in Alkmaar. De verwachtingen voor de Chileen zijn hooggespannen. Na twee weken van Future finales in het Oostblok heeft hij een week rust gehad. "Mijn trainer heeft me fysiek uitgeknepen, maar mentaal ben ik er helemaal klaar voor", aldus de flamboyante tennisser.

Dankbaar

De Let Julius Tverijonas - nummer 1 geplaatst in het kwalificatietoernooi - besloot Alkmaar op de meest Nederlandse manier denkbaar te verkennen. En maakte de stad onveilig op de fiets. "Sneller kan bijna niet." Wat hij van het toernooi verwacht. 'Ik ga er vol voor, maar het is altijd afwachten hoe het afloopt natuurlijk."

Tennistalent

Wie een iets bekender gezicht wil zien: er is genoeg Nederlands tennistalent vanuit de regio en verder: Annick Melchers, Dax Donders, voormalig Nederlands nummer 1 Igor Sijsling maar ook Jesper de Jong. Halve finale en finales zijn op zaterdag 29 juni en zondag 30 juni.

Bekijk het actuele schema via www.futurealkmaar.nl