Met hardlopen 'uit je hoofd' komen.
Met hardlopen 'uit je hoofd' komen. (Foto: Pexels.com)

Met hardlopen 'uit je hoofd' komen

ALKMAAR - Als je depressieve klachten hebt of een druk hoofd, helpt bewegen. Dat doet het team van RCO de Hoofdzaak door lekker samen buiten te gaan hardlopen. Je krijgt plezier in sport en je voelt je gegarandeerd beter.

RCO de Hoofdzaak is een organisatie voor mensen met een label (GGZ) en anderen die extra ondersteuning nodig hebben. Wekelijks gaat een vrijwilliger met een groepje mensen hardlopen. Zo kun je ervaren wat hardlopen voor je doet. Je kan voor jezelf ook een haalbaar streefdoel formuleren waar je naartoe gaat werken. Wie regelmatig loopt, gaat zich zeker fitter en gezonder voelen. De wekelijkse sessies begon op woensdagochtend 6 november. Startpunt is de nieuwe locatie van De Hoofdzaak in Wijkcentrum Overdie aan de Van Maerlantstraat 8-10 in Alkmaar. De sportactiviteit zal voornamelijk plaatsvinden in Park de Oosterhout in Alkmaar. De serie duurt 10 weken.

De sessies zijn gratis en toegankelijk voor iedereen die zin heeft in hardlopen. De hardloopgroep wordt begeleid door Mark Kilian. Hij is ervaringsdeskundige vrijwilliger bij De Hoofdzaak, yogadocent en heeft de cursus running therapie gedaan. Opgeven via het mailadres hardloopgroep-alkmaar@rcodehoofdzaak.org.