Achter v.l.n.r. Silvia, Yallaisa, Marielle, Ingrid. Voor v.l.n.r. Jaqueline, Fiori, Monique en Wilfred in de winkel op de Laat.
Achter v.l.n.r. Silvia, Yallaisa, Marielle, Ingrid. Voor v.l.n.r. Jaqueline, Fiori, Monique en Wilfred in de winkel op de Laat. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

'We pakken flink uit!'

ALKMAAR - Drogisterij Veul in Alkmaar bestaat 10 november officieel 50 jaar. Aan dit jubileum wordt natuurlijk niet ongemerkt voorbij gegaan. Integendeel: Wilfred Veul grijpt dit jubileum samen met zijn winkelteam en alle trouwe klanten graag aan om uitgebreid stil te staan bij dit gouden jubileum. "Wij pakken flink uit want een vijftigjarig bestaan is toch echt wel iets op trots op te zijn", glimlacht de ras-ondernemer die zo'n 25 jaar geleden in de voetsporen van zijn vader Piet trad.

Drogisterij-Parfumerie Veul bestaat halve eeuw

In 1969 nam de heer Piet Veul de drogisterij op de Laat over van de familie Ypma die daar een paar jaar een drogisterij in hadden gevestigd. Na een aantal veranderingen volgde op 10 november van datzelfde jaar de officiƫle opening. De geheel aangepaste drogisterij-parfumerie opende haar deuren op Laat 183. Anno 2019 is op het huidige adres een prachtige en uitgebreide drogisterij-parfumerie gevestigd met een grote luxe parfumerie waar alle topmerken zijn vertegenwoordigd. Een zeer uitgebreide drogisterij met veel vitamines en voedingssupplementen alsook een shop-in-shop van het Eyelove brillenconcept completeren het aanbod.

De Mare

In de tussentijd zat de familie Veul niet stil want in 1981 werd in De Mare een noodwinkel geopend, die in 1984 werd verruild voor een complete drogisterij in het winkelcentrum aldaar. Wilfred: "De laatste verbouwing vond hier in 2016 plaats waarbij een splitsing is aangebracht tussen een aparte drogisterij onder de vlag van de DA-formule en een aparte luxe Pour Vous parfumerie. Op deze manier werd een nog grotere specialisatie mogelijk waardoor we gerust kunnen stellen dat Drogisterij- Parfumerie Veul het meest complete assortiment en de meeste kennis op zowel drogisterij- als parfumeriegebied biedt." Tot het eind van het jaar wordt het jubileum met leuke evenementen gevierd. De week van 11 tot en met 17 november staat in het teken van een feestweek bij DA Veul. Een week lang kunnen klanten profiteren van spetterende aanbiedingen, veel in het teken van 50 jaar, dus ook veel acties met 50% korting of tweede product met 50%. Maar er valt nog veel meer te doen en te halen. Zo zijn er allerlei demonstraties. Er zijn gezondheidsspecialisten aanwezig van onder andere Solgar en Pfluger Schussler zouten. De feestweek wordt zaterdag 16 november afgesloten met een Rad van Fortuin.

VIP-Avond

Maar er is meer. Woensdagavond 27 november namelijk organiseert DA drogisterij en Pour Vous Parfumerie in de Mare een heuse VIP-avond. "Op deze avond kan worden genoten van hapjes, drankjes en kan men meedoen aan meerdere workshops. Voor meer informatie, zie: www.drogisterijveul.nl

V.l.n.r. Wilfred, Mirjam, Laura, Sanne, Wendy en Rosa voor het pand in De Mare.