In het poëtische 'Moes' komt alles tot leven.
In het poëtische 'Moes' komt alles tot leven. (Foto: aangeleverd)

De Vest in de ban van Peuterfestival

ALKMAAR - Peuters kunnen woensdag 22 januari met hun (groot)ouders op theateravontuur in Theater De Vest. Het jaarlijkse PeuterVestival is het allerleukste festival voor de kleintjes met ditmaal de speciale theaterspeeltuin 'Prentenboekenstad', een groot tekentapijt en maar liefst vier theatervoorstellingen om uit te kiezen.

Theaterspeeltuin en voorstellingen voor 2 tot 4 jaar

De foyer is veranderd in een creatief Prentenboekenstad, vol bekende figuren uit de vele prachtige prentenboeken die ons land rijk is. In deze theaterspeeltuin kan naar hartenlust gespeeld worden. In de foyer kunnen kinderen mee tekenen aan een groot kleurtapijt tijdens Het Kleurfeest, onder begeleiding van tekenaars en een muzikant.

Van appelmoes tot papierfrommels

Natuurlijk zijn er tijdens het festival ook mooie en spannende voorstellingen te zien. Een appelboom en drie kastjes, allerlei keukengerei en gekke machines: in het poëtische 'Moes' komt alles tot leven. 'STIP' is een non-verbaal, muzikaal en poëtisch pareltje over vriendschap, groeien, geven en nemen. Over niet altijd krijgen wat je wilt, of soms juist meer ontvangen dan je wenst. 'Tik Tak Slaap' is geïnspireerd op 'Welterusten Kleine Beer' van Martin Wadell, waarin Sanne een ladekast omtovert tot een huis vol verrassende kamers en verdiepingen. En in 'Papier' nemen drie dansers de peuters mee in een landschap van papier. Het wappert als ze rennen, scheurt als ze er doorheen lopen, krimpt als ze erin knijpen. Een kaartje voor een voorstelling kost € 10,- (inclusief limonade) en geeft gratis toegang tot de speeltuin. Het theater is open vanaf 8.45 uur. Kaarten via www.taqatheaterdevest.nl.