Afbeelding
(Foto: )

Hortus Alkmaar coördineert milieu- en natuureducatie

ALKMAAR - Hortus Alkmaar en de gemeente Alkmaar hebben een overeenkomst gesloten waarin staat dat Hortus Alkmaar ook de komende vier jaar de milieu- en natuureducatie coördineert voor de Alkmaarse scholen. De overeenkomst werd namens Hortus Alkmaar getekend door voorzitter de heer Hans Cornelisse en bestuurslid mevrouw Petra van Ollefen. Namens de gemeente Alkmaar ondertekende wethouder groen, Christian Braak de overeenkomst.

Hortus Alkmaar is enorm verheugd met de opdracht van de gemeente. De drijfveer van Hortus is om mensen, en vooral kinderen, in contact te brengen met de natuur en te laten ervaren hoe belangrijk de natuur is. Hierdoor leren en ontdekken kinderen wat er allemaal leeft in onze directe omgeving en hoe belangrijk dat is voor onze gezondheid. Tijdens de workshops, speurtocht en themadagen, zoals beestjesdag en bijendag, krijgen kinderen de kans om te ontdekken wat de natuur te bieden heeft.

Voorzitter Cornelisse: "Door de opdracht van gemeente Alkmaar kunnen wij nog meer kinderen bereiken met natuurlessen. Het totale aanbod van alle aangesloten natuurorganisaties presenteren wij aan de leerkrachten. Met de coördinatie van de milieu- en natuureducatie voor basisscholen richten wij ons op het ontzorgen van de leerkrachten. Jaarlijks organiseren wij voor zo'n 2.500 Alkmaarse schoolkinderen een natuuractiviteit. Deze opdracht sluit helemaal aan op onze missie. Tevens draagt deze bij aan de continuïteit en toekomstplannen van onze biologische tuin op het gebied van biodiversiteit en natuureducatie."