Van boven naar beneden (v.l.n.r.) Jaden, Kaël, Lara, Evi, Juf Monique, Denise, Melvin en Jamie.
Van boven naar beneden (v.l.n.r.) Jaden, Kaël, Lara, Evi, Juf Monique, Denise, Melvin en Jamie. (Foto: aangeleverd)

Leerlingen krijgen begeerd diploma

ZAANSTAD - Eindelijk was het dan zover. De eerste groep kinderen die de training 'Leren op het VO' heeft gevolgd, mocht het felbegeerde certificaat in ontvangst nemen.

Ook volgend schooljaar gaat training 'Leren leren op het VO'weer van start

Juf Monique Brussel van Koala Educatie is zo trots als een pauw. "De kinderen hebben enorm hard gewerkt de afgelopen weken', vertelt ze: 'Om zich goed voor te bereiden op de overgang naar havo/vwo hebben de kinderen tijdens de 6-weekse training geleerd hoe ze hun huiswerk moeten plannen en organiseren en hoe ze het beste kunnen leren voor toetsen.

Elke week toets

En: "We hebben geoefend met het maken van mindmaps, planningen en teksten leren. Elke week stond er een toets op het programma, zodat de kinderen alvast wat konden wennen aan regelmatig huiswerk maken en leren."

Jamie vond vooral de tips die Monique gaf om een goede planning te maken handig. Evi vindt het fijn dat ze nu weet hoe ze een goede mindmap moet maken.

Brein en pubertijd

De kinderen hebben daarnaast ook veel geleerd over de werking van hun brein en de pubertijd. Maar niet alleen de kinderen hebben veel geleerd. Ook de ouders hebben in de ouderbijeenkomst informatie gekregen over hoe leren werkt en hoe ze hun kind het beste kunnen begeleiden.

De ouders van Lara vonden de avond enorm leerzaam. De moeder van Kael vond vooral de theorie over mindset echt een eyeopener.

Ook volgend schooljaar gaat de training op verschillende scholen in Zaanstad weer van start in april.


V.l.n.r. Devinho, Zoë en Enes.