Afbeelding
(Foto: Play Room)

Zomerse expositie Play Room

ZAANDAM - PLAY room wordt omgetoverd tot een festival deze zomer. In de zomer trekken weer veel kunstenaars eropuit om allerlei festivals te bezoeken en om hun werk daar aan het publiek te laten zien. Jeroen van Paassen van PLAY room organiseerde zelf de afgelopen 10 jaar diverse buitenevents. Zo werd hij 5 jaar geleden gevraagd om gelijktijdig kunstenaars te leveren voor het beroemde Sziget-festival en een aansluitende expositie te organiseren in een chique galerie in Boedapest. Toen bleek dat er geen budget voor de kunst was, is het hele plan geannuleerd. Het concept wat hij hiervoor had uitgewerkt is hij echter nooit vergeten, maar hij wachtte op de perfecte gelegenheid om het alsnog uit te voeren. En dat is nu in zijn eigen PLAY room. Gedurende de hele zomer zal de tentoonstelling, die bedoeld was voor Boedapest te zien zijn in Zaandam.

Play Room te zien in Zaandam

Het zomerse leven van reizen, festivals en het buiten zijn staat centraal in deze expositie. En of het nu in de vertrekhallen van Schiphol is of op festivals, kunst is daar aanwezig om de sfeer te veraangenamen of te versterken. Zelfs op de Keukenhof kom je kunst tegen. Hoe beïnvloedt dat de kunst? Is kunst niet meer geworden dan het decor van onze uitjes? Is de amusementswaarde van kunst belangrijker geworden, dan de artistieke inhoud? Of versterkt de integratie van kunst in een festival of landschap de impact van kunst op ons? En past deze buitenkunst ook in een galeriezetting?

Object Robert Roelink

Om deze vragen te beantwoorden is onder andere een zes meter lang object te zien van Robert Roelink. Robert Pennekamp toont foto's en schetsontwerpen van zijn werk, wat op de Keukenhof te zien was. De fotografe Grietje Bouman toont in haar serie 'Weg naar Nergens' de momenten waarop iemand loskomt van zijn/haar normale bestaan.

Eropuit

Op de tentoonstelling 'Eropuit' is verder werk te zien van: Thomas C. Chung, DADARA, Serge Hamad, Evelien de Jong, Ingrid Pellearts, Fernando Spano en Noel Stavropoulos. De expositie loopt van de galerie door tot in de studio van Teppo Korte om het buitengevoel ook binnen te creëren. Kortom de ideale expositie om te bezoeken.

Opening

De opening van deze zomerse expositie is op op vrijdag 5 juli van 18.00 tot 21.00 uur. Tijdens de opening treedt ook DJ Yussie op. Yussie is bekend van Radio Red Light en van diverse optredens in de Amsterdamse kunstscene. Ook kunt u Robbie's Soda proeven, het mix-drankje van de zomer van 2020!

Openingstijden

De expositie is open van vrijdag tot en met zondag van 13.00 tot 18.00 uur, ( 5 juli tot en met 8 sept)
of op afspraak: +31 6 208 97 951. Adres: Westzijde 99, 1506 GA Zaandam.

Zie ook playroom-zaandam.nl