Het heemtuinteam daagt kinderen uit om een opdracht uit te voeren.
Het heemtuinteam daagt kinderen uit om een opdracht uit te voeren. (Foto: Bart Homburg)

Eerste kikkerpad van het jaar heemtuin

ZAANDAM - Het heemtuinteam heeft zondag 7 april een educatieve speurtocht, het zogenaamde kikkerpad, uitgezet. Overal in de tuin staan houten kikkers. Om hun nek hangt een opdracht. Het heemtuinteam daagt kinderen uit om de opdracht uit te voeren. Soms moeten ze gewoon goed kijken, maar soms ook proeven, ruiken of voelen.

De tuin staat in haar prachtige voorjaarstooi en de bruine kikkers laten weer van zich horen. Met een beetje geluk zijn ze ook te zien of anders zijn in de heemtuin misschien wel hun eitjes te vinden, in de volksmond 'kikkerdril' genoemd. Dat is dan hun bijdrage aan het paasgevoel. Vanaf 11.00 uur staan de kikkers klaar. Meedoen kost niets en kan vanaf elk tijdstip. Om 16.00 stoppen de kikkers ermee.

In de theetuin kan de bezoeker een opwarmertje en/of versnapering nuttigen.

Vlak naast de theetuin kan de tuinliefhebber heemtuinstekjes scoren. Daarbij dient contant betaald te worden, want er is geen pin aanwezig.

De heemtuin ligt in het Burg. In 't Veldpark te Zaandam, direct ten zuiden van het Zaans Medisch Centrum.

Parkeren kan westelijk van de tuin, aan de parallelweg van de Heijermansstraat, in de Rosmolenwijk of oostelijk van de tuin, nabij de IJdoornflat in de wijk Peldersveld. Op de fiets komen kan natuurlijk ook.

Meer informatie is te verkrijgen via tel.: 075-6352185 of via beheerder Jeroen Buijs, e-mail: j.buijs@zaansnatuurmilieucentrum.nl.