Maak je eigen molen & Zaans huisje tijdens een workshop.
Maak je eigen molen & Zaans huisje tijdens een workshop. (Foto: Zaans Museum)

Meivakantie activiteiten in Zaans Museum

ZAANDAM - Tijdens de meivakantie, maandag 29 april tot en met vrijdag 3 mei, zijn in het Zaans Museum diverse workshop en speurtochten te beleven voor de hele familie. De workshops vinden doorlopend plaats, tussen twaalf en vier uur.

Maak deze meivakantie van hout een molen of Zaans huisje tijdens de Workshop 'Maak je eigen molen & Zaans huisje'. Geniet van de mooie omgeving en bekijk daarna tijdens de speurtocht over de Zaanse Schans of er vergelijkingen te vinden zijn tussen het kunstwerk en de molens langs de dijk met de huisjes aan de Zaan. Leeftijd: Leuk voor de hele familie. Kosten: Entree Zaans Museum (gratis met Museumkaart), activiteit gratis / speurtocht €1.

Verkade Experience

Voor wie altijd al in een koekjes- en chocoladefabriek wilde werken is deze meivakantie de Verkade Experience. Kruip in de huid van een meisje van Verkade of zelfs de fabrieksdirecteur. Doe de speurtocht en maak een selfie-wikkel voor een chocoladereep. Datum: Dagelijks, doorlopend. Leeftijd: Leuk voor de hele familie. Kosten: Entree Zaans Museum (gratis met Museumkaart), speurtocht €1, chocolade-selfiewikkel €2,50

Verkadealbum Lente

Ook in het Zaans Museum is het lente. Bekijk de prachtige aquarellen van de tulpen, bollenvelden, bloesembomen en watervogels in de Schatkamer van Verkade. Met het Lente-album wilde Verkade in 1906 'vertelling geven van verschillende jaargetijden, van bloemen, vogels, vlinders, kevers, die overal te vinden zijn in ons kleine land, doch die maar door enkelen worden gekend'.