Lea rollator
Lea rollator (Foto: aangeleverd)

Parkinson Café met Zorgrobot Lea

ZAANDAM - Tijdens het het Parkinson Café in zorgcentrum Mennistenerf komt dhr. Ronald Sloterdijk vrijdag 3 mei een demonstratie en uitleg geven over de Lea rollator.

Uit de eerste gebruikersresultaten met Lea blijkt dat Parkinsonpatiënten baat kunnen hebben bij Lea. De motorondersteuning draagt bij aan een goed loopritme en kan hiermee freezing voorkomen. Lea kan Parkinson patiënten helpen langer veilig en zelfstandig te lopen en minder te vallen.

Designprijs

In het Cube Design Museum werd in november vorig jaar aan Robot Care Systems en Spark Design & Innovation de Special Award voor Respect 2018 uitgereikt door GIO. GIO (Goed Industrieel Ontwerp) staat bekend als de uitreiker van de belangrijkste onafhankelijke designprijs van Nederland. Naast de Special Award ontving Lea de Erkenning Goed Industrieel Ontwerp, welke het bijzondere belang van integrale productontwikkeling benadrukt. De jury waardeerde Lea voor het feit dat Lea gepersonaliseerd kan worden op individuele gebruikers en dat Lea, ondanks de vele functies en de toegepaste technologie, er niet intimiderend uitziet. Volgens de juryleden geeft dit gebruikers een gevoel van vertrouwen.

Wie aanwezig wil zijn in het Parkinson Café hoeft zich niet aan te melden. De aanvang is 14.00 uur en de toegang bedraagt € 2,-.