Maarten Hogenhuis Trio
Maarten Hogenhuis Trio (Foto: Ton Groot Haar)

Maarten Hogenhuis' nieuwe jazz-cd

ZAANDAM - Met zijn nieuwe cd 'Rise & Fall' houdt alstsaxofonist Maarten Hoogenhuis met zijn trio een tour langs de belangrijkste Nederlandse jazzpodia. De aftrap daarvan vindt zondag 5 mei plaats bij Jazz Inverdan.

Altsaxofonist Maarten Hogenhuis dankt zijn naam en faam vooral aan de powerjazzgroep BRUUT! Dat er echter ook een subtiele, lyrische blazer in hem huist, is een goed bewaard geheim dat gelukkig af en toe met liefhebbers gedeeld wordt.

DWDD

Maarten was te zien tijdens het in memoriam voor Charles Aznavour bij DWDD in oktober vorig jaar, waar hij de versie van Hier Encore (Gisteren nog) van Paul de Munnik wonderschoon omspeelde. Onlangs ontving Maarten zelfs de compositieopdracht voor het North Sea Jazz Festival. In zijn eigen trio laat hij eveneens hij harten smelten én sneller kloppen. Maarten vervaardigde reeds een tweetal cd's. Met bassist Phil Donkin en drummer Mark Schilders nam hij opnieuw een album op: 'Rise & Fall'.

Locatie: De Vermaning, Westzijde 80. Aanvang: 16.00 uur, entree: € 18,00 (leden en jeugd van 12 tot en met 18 jaar: € 12,00 en kinderen onder 12 jaar: gratis).
Na afloop is het mogelijk een Italiaans driegangenmenu te gebruiken à € 20,00. Hiervoor dient gereserveerd te worden via info@jazzinverdan.nl.