Voeding voor hersenen

KROMMENIE - De Seniorenvereniging Krommenie geeft een 5-daagse cursus over het geheugen: leer beter te onthouden, beter te concentreren door hersentraining. De eerste cursusdag wordt besteed aan een lezing over de werking van de hersenen. Aan de orde komt daarna welke voeding en leefstijl van belang zijn voor actieve en fitte hersenen.

Mensen die het druk hebben of ouder worden hebben moeite dingen te onthouden. Kent u het gevoel van "Wat kwam ik hier ook alweer doen?" of hebben moeite zich te concentreren. Deze cursus is gericht op het brein te trainen op het leggen van nieuwe verbindingen en daarmee beter te laten werken. Een betere concentratie maakt het mogelijk informatie makkelijker uit het geheugen op te diepen. Even belangrijk is het belang van de juiste voeding en beweging in relatie tot het rein.

Voedingsconsulent Agnes Rian Dijker en bewegingswetenschapper en hersentrainer Laura Kerszenblat geven de cursus van dinsdag 12 maart t/m 9 april van 13.30 tot 15.30 uur. De cursus kost 50 euro. Aanmelden via 075 - 6218700 of e-mail n.swagerman@planet.nl.