Ondernemers uit Zaanstad Noord nodigen collega's uit voor Festval BouleVaart,  met v.l.n.r. Fred Dijkstra, Sonja Kleine, Yoke Saggar en Henk Leguyt.
Ondernemers uit Zaanstad Noord nodigen collega's uit voor Festval BouleVaart, met v.l.n.r. Fred Dijkstra, Sonja Kleine, Yoke Saggar en Henk Leguyt. (Foto: Yvette van der Does/Rodi Media)

'Het community-denken levert veel op'

KROMMENIE - Festival BouleVaart staat in de startblokken. De organisatie en deelnemers hebben er zin in het jubileumjaar. Het wordt 23 juni voor de vijfde keer gehouden: 'It's a wonderful world!' Dat is het thema van deze editie en betreft een wereld zonder concurrentie, waar iedereen elkaar het beste gunt en waar met elkaar wordt samenwerkt. Het festival wordt steeds populairder, maar de deelname en presentatie van de lokale bedrijven loopt wat terug en dat vindt een vaste groep deelnemers erg jammer. Ze doen daarom een oproep aan ondernemers uit Zaanstad Noord. Ze vertellen graag over de voordelen van het 'community-denken'.

Door Yvette van der Does

Schilder Henk Leguyt is deelnemer van het eerste uur. Voor hem is meedoen elke keer weer een feestje. Het eerste jaar stonden de schilders in de stromende regen op het bouwplein. Een paar jaar later werd ze niet om een likje verf gevraagd maar om factor vijftig te smeren en genoten ze van de meegebrachte bbq.

Henk: "Het Festival is bij uitstek de plek om je als lokale ondernemer te presenteren aan een groot publiek, het waren er vorig jaar duizenden. Collega schilder Fred Dijkstra staat dit jaar ook weer naast Henk op het evenement: "Ik kende Henk al uit het vak, maar sinds ik samen met hem op BouleVaart sta hebben we echt een band gekregen! " Sonja Kleine ervaart hetzelfde: "Het is heel goed om je als bedrijf te presenteren op een festival als deze. Waar je normaal weinig tijd hebt voor een praatje, kun je mensen nu echt spreken. Er zijn ondernemers die zeggen dat het ze niets oplevert, maar dat is niet onze ervaring.

Lees verder op pagina 7.