Gejuich door de minioren ZV De Zaan tijdens uitreiking tweede prijs Club Meet in Den Haag.
Gejuich door de minioren ZV De Zaan tijdens uitreiking tweede prijs Club Meet in Den Haag. (Foto: aangeleverd)

Zaanse sporters in de prijzen

DEN HAAG/KOOG AAN DE ZAAN - De minioren van de wedstrijdafdeling (selectie) van ZV De Zaan zijn afgelopen zondag tweede geworden tijdens de Nationale Club Meet in Den Haag. "Een fantastische prestatie van de jonge zwemmers in de leeftijdscategorie 9-11 jaar!", Lieten de ouders van een van de minioren Britt van der Baan weten na afloop. De minioren hebben zichzelf geplaatst tijdens de voorrondes die door heel Nederland zijn gehouden en waarvan gisteren de finale plaatsvond in Den Haag en waarbij zestien verenigingen deelnamen. Ook voor de wedstrijd van VV Zaanstad was het afgelopen zaterdag feest. Na afloop van de wedstrijd tegen Abiant Lycurgus had de Nevobo nog een verrassing voor VV Zaanstad in petto. Het team werd door de scheidsrechters uitgeroepen tot sportiefste heren-team in de eredivisie. Lars de Boer mocht als aanvoerder 'De Duim' in ontvangst nemen van official Huub van Buul.

Een prachtig resultaat, tweede van Nederland

De minioren van ZV De Zaan zwommen zowel individueel als estafettes en met een prachtig resultaat: tweede van Nederland. Kijk voor meer achtergrond ook op www.swimclub.nl Ambassadrice Ranomi Kromowidjojo, die zelf ook meezwom heeft de gouden Swim Cup gewonnen.op de vijftig meter vrije slag. De wedstrijd was gekoppeld aan het goede doel: Unicef.

Alle individuele series terug te zien via deze YouTube link: https://www.youtube.com/user/zwemsporttv

Sportiefste eredivisie

Voor VV Zaanstad stond er in de laatste thuiswedstrijd niet meer zo heel veel op spel. Het team zou als zesde van Nederland eindigen.

Anders was dat voor tegenstander Abiant Lycurgus die zich graag definitief wilde plaatsen voor de play-offs. De Groningers slaagden daarin glansrijk via een duidelijke 0-3 overwinning.

In derde set kregen achtereenvolgens de afscheid nemende Ferdy Wever en Joris Berkhout een publiekswissel.

'Man of the match'

Na afloop was er ruimte voor praatjes en foto's. 'Man of the match' werd bij Lycurgus Stijn Held en bij Zaanstad Kjeld Broekema. Vervolgens werd er door bestuur en spelersgroep afscheid genomen van Joris, Ferdy en Puk, die de afgelopen jaren massage/verzorging van de spelers heeft gedaan.

Tot slot werden de vrijwilligers die alles regelen om de wedstrijden van Zaanstad-heren-1 bedankt voor al hun inzet en door de spelersgroep uitgenodigd voor een borrel/bbq.

Waardig einde seizoen

Een waardig einde van het seizoen met voor Zaanstad als absoluut hoogtepunt de 3-1 overwinning in de thuiswedstrijd op 3 februari tegen …. juist ja: Lycurgus. En zo was cirkel een beetje rond zaterdag. Nog één wedstrijd te gaan dit seizoen: volgende week zaterdag uit tegen Sliedrecht.


Aanvoerder Lars de Boer met De Duim.