Filosofisch Café Zaanstreek

WORMERVEER - "Hoe filosofie je leven kan verrijken". Wie graag eenmaal per veertien dagen een middag of avond serieus met anderen wil praten en filosoferen over actuele en andere interessante onderwerpen is dinsdag 28 mei van 19.30 tot 21.30 uur van harte welkom in het Filosofisch Café Zaanstreek.

Wat is filosofie? Iedereen filosofeert. We filosoferen wanneer we onszelf vragen stellen, zoals: 'Wat is de zin van wat ik doe?' 'Waarom leef ik?' 'Wat kan ik weten?' Wanneer we proberen de werkelijkheid te begrijpen door middel van de rede en niet langer af willen gaan op godsdienstige dogma's en autoriteiten, spreken we van filosofie.

Het filosofisch café staat open voor iedereen: jong en oud, vrouw en man, laag- en hoog geschoold, hand- en hoofdwerker, student of gepensioneerde. Kortom, voor eenieder die graag nadenkt en haar of zijn ervaringen wil delen. De gesprekken zijn eenmaal per veertien dagen dinsdagavond of dinsdagmiddag in het cultureel centrum " De Vermaning" aan de Zaanweg 57 in Wormerveer. Filosofisch Café Zaanstreek is een ideëel, niet-commercieel project voor en door burgers. De kosten bedragen 5 euro per keer incl. twee consumpties. De gesprekken worden begeleid door Joke Kallenbach-Hutteman (filosoof) en Marcel Boer. Aanmelden: jokehutteman@gmail.com.