Uitreiking Duurzaan Awards 2018

WORMERVEER - Meer dan honderd deelnemers bezochten afgelopen maandagavond het eerste Co2-café in de Zaanstreek. Tijdens de bijeenkomst werden zij meegenomen in de mogelijkheden die er zijn om als bedrijf je Co2-uitstoot fors te verminderen. Het café, een initiatief van de Green Business Club Zaanstad in samenwerking met de omgevingsdienst en de gemeente Zaanstad, is bedoeld om niet alleen met een wijzend vingertje (vanuit het moeten) de bedrijven over te halen maar juist vanuit enthousiasme (het zelf willen).

Ondernemers in de rij voor besparen van energie bij eerste Co2-café

Ruben Uitendal, bestuurslid van de Green Business Club, sprak van een groot succes.

''Het is mooi om te zien dat steeds meer ondernemers in de Zaanstreek niet alleen weten dat ze veel duurzamer kunnen werken maar ook daadwerkelijk in beweging komen. Aan de ene kant omdat er verplichtingen zijn maar aan de ander kant ook omdat duurzaam ondernemen gewoon veel kansen biedt.''

Wethouder Sanna Munnikendam wees de aanwezige ondernemers op het belang van duurzamer werken. "We weten dat de beperking van Co2 een grote opgave is die we alleen met elkaar, overheid, consument én het bedrijfsleven, kunnen oplossen. Zeker in de Zaanstreek waar me met elkaar hoge ambities hebben."

WeSpark

Op de bijeenkomst werd ook de naam onthuld waarmee ondernemingen en later ook consumenten aan elkaar worden gekoppeld om energie van elkaar af te nemen. Onder de naam WeSpark kunnen bedrijven en inwoners energie opwekken die andere ondernemingen en inwoners gaan afnemen.

Winnaars

De bijeenkomst werd afgesloten met het uitreiken van de Duurzaan Awards 2018 aan Forbo Flooring Systems en de lokale energie coöperatie Saenz.

Meer daarover op de pagina van Duurzaan verderop in deze uitgave.