De winkelstraat krijgt 6 juni een catwalk van 65 meter
De winkelstraat krijgt 6 juni een catwalk van 65 meter (Foto: aangeleverd)

Creatief Krommenie presenteert zich op het Koekenbakker Parade Podium

KROMMENIE - Het allereerste Koekenbakker Parade Podium ter wereld vindt donderdag 6 juni plaats. In de winkelstraat komt een catwalk van 65 meter van de Intertoys tot de sportzaak, waar vanaf de winkeliers van Krommenie zich tussen 17.00 en 21.00 uur creatief zullen presenteren.

"Je moet wel een beetje out of the box denken!"

De inventieve bedenkers van deze Parade zijn Josefien Gigengack-Kanm Christa Polet-Kef en Krista van de Moosdijk Peereboom, alledrie lid van de winkeliersvereniging, namens welke vereniging ze dit ook organiseren.

Leegstand tegengaan

"Nu de Blokker weg is, Ten Wolde is verdwenen en ook een grote bank wegging, komen grote ruimtes leeg te staan", legt Josefien uit. "Omdat het de jeugd het niet interessant vindt een winkel te beginnen, bedenken wij als winkeliers leuke acties om de leegstand tegen te gaan."

Dokaatjes sparen

Zo kunnen mensen Dokaatjes sparen, die ze ontvangen bij elke 10 euro aan boodschappen, en uit alle volle spaarkaarten die in de bussen in de winkels gegooid zijn, trekken de winkeliers elke week een aantal kaarten, waarna een prijsuitreiking volgt. Ook hebben de winkeliers drieƫnveertig bloembakken laten plaatsen door een contactpersoon van CityFlower en hebben ze de gemeente bereid gevonden hier het onderhoud van te verzorgen.

Reuzencatwalk

"Zo hebben we weer een mooi aangeklede winkelstraat", aldus Josefien. En nu hebben we het Catwalk Event bedacht. Zestig modellen lopen ieder uur over deze reuzencatwalk van 65 meter en ieder model presenteert een van de winkeliers in het winkelcentrum. Op een creatieve manier maken ze duidelijk wat het dorp aan moois te bieden heeft. Elk bedrijf heeft tekst en muziek aangeleverd en een ladyspeaker presenteert deze teksten.

Bloemenkrans

Voor haar eigen zaak met Zweedse brocante en nieuwe meubelen heeft Josefien drie modellen die haar spullen op de catwalk presenteren. "Ze lopen in witte japonnen, ook de mannen, met een bloemenkrans op. Een van hen heeft dan bijvoorbeeld een elandgewei in zijn handen. Ja, je moet wel een beetje out of the box denken!"

Live-muziek en food-plein

De modellen presenteren van lingerie, via de bakker, de slager, de meubelzaakjes tot tapas. De show wordt drie keer gelopen, elke show duurt ongeveer een uur.

Syrische bijzonderheden en patatten

In de tijd tussen de shows is er live-muziek van een koor dat populaire muziek zingt. Ook is er een food-plein met food trucks en kraampjes, waar onder andere de bakker en slager een plek hebben, maar ook de Grill helden, Syrische bijzonderheden, dikke patatten en vegetarische hapjes te bestellen zijn. Het plein bevindt zich dichtbij cafe 't Centrum waar om 21.00 uur een groot scherm klaarstaat waarop de voetbalwedstrijd te volgen zal zijn.

"We hopen dat onze wethouder Gerard Slegers bereid is om de catwalk te openen en als eerste over het lange plankier loopt," besluit Josefien. "Hij was in ieder geval erg enthousiast over het initiatief."

DOKA Catwalk Event