Middeleeuws kampement op Kasteel Radboud
Middeleeuws kampement op Kasteel Radboud (Foto: aangeleverd)

Middeleeuws Kampement bij Kasteel Radboud tijdens Pinksteren

MEDEMBLIK - Tijdens het Pinksterweekend, 9 en 10 juni, slaan de Ridders van de IJssel bij Kasteel Radboud hun Middeleeuws Kampement op. Kom op bezoek en beleef hoe mensen in de middeleeuwen leefden.

Wat is er te zien? Je ziet met eigen ogen hoe mensen in de middeleeuwen kookten en hoe ze dagelijkse gebruiksvoorwerpen maakten in traditionele ambachten. Maar ook hoe ze hun wapens onderhielden, wat de herkomst is van de banieren en hoe er werd gezongen en gedanst. De bewoners van het kampement mag je echt álles vragen wat jij wil weten over de middeleeuwen. Het kampement is geheel toegankelijk. Je mag overal kijken en wordt daarmee deelgenoot van het middeleeuwse leven.

Live shows

Wil je de échte ridders in actie zien? Om 12.00 uur en om 15.00 uur zijn er live shows! Verschillende middeleeuwse thema's komen hierin naar voren, waaronder een heus gevechten tussen ridders.

Voor jong en oud

Het Middeleeuws Kampement is geschikt voor jong en oud. Voor iedereen is er wat te beleven. Tijdens je bezoek mag je ook het hele kasteel bekijken. Het Kasteel Café van Kasteel Radboud is open, waar onder andere koffie, gebak en lunch wordt geserveerd. Bij mooi weer kan je op het heerlijk zonnige terras met uitzicht over het IJsselmeer neerstrijken.

Het Kampement is open van 11-17 uur. Entree: kinderen 5 t/m 12 jaar € 9,- daarboven: € 11,-. Kinderen t/m 4 jaar: gratis onder begeleiding van een volwassene. Koop t/m 8 juni vooraf kaartjes met korting via kasteelradboud.nl/agenda.

Museumkaart is niet geldig tijdens dit evenement.

Dus kom tijdens Pinksteren naar Middeleeuws Kampement op Kasteel Radboud en beleef de magie van vervolgen tijden!