De vier kunstenaars samen
De vier kunstenaars samen (Foto: aangeleverd)

FINALE VRIJstaat-expositie 5.0 in Playroom

ZAANDAM - In galerie PlayRoom is voor de laatste keer Tengel's VRIJstaat expositie. Deze keer exposeren de Tengelleden (vlnr) Mirjam Voets, Barbara van Marle, Brenda McCann en Carla de Graaf in deze unieke galerie met zijn gangetjes en verschillende ruimtes.

Barbara laat zich inspireren door oude familiebeelden, op zoek naar universele herinneringen uit de kindertijd. Haar nieuwste kunstwerken laten een nieuwe techniek zien waarbij het uitgangspunt een oude foto is, daarna volgt een schilderproces in grijstonen dat vervolgens eindigt in een foto achter plexiglas of op hout

Ongeziene werelden

Brenda's manier van schilderen kan verschillen, afhankelijk van de deuren die ze open wil maken. "Als ik schilder wordt verf gevormd in een context, dat maakt het een object trouve. Ik probeer dat vast te houden en uit te vergroten". Zij toont ook etsen, tekeningen en keramische objecten.

Carla laat beelden en schilderijen zien, die alles of niets aan de verbeelding overlaten.

Mirjam onderzoekt graag.door middel van o.a. tekeningen en installaties maken. Hierbij is de natuur en hoe wij ons daartoe verhouden de inspiratiebron. In PlayRoom zal ze ook de video Moontime (weer) laten zien.

De kunstenaars heten u van harte welkom en kunnen u te woord staan tijdens:
de opening vrijdag 7/6; om 17-20 uur met een hapje/drankje
en vr. 17-19, za.& zo: 13-18. Toegang gratis

Zondag om 16 uur: een DICHTERLIJKE finale met Jeroen Haas
Locatie: galerie PlayRoom, Westzijde 99, Zaandam