Het Agathepark wordt weer klaargemaakt voor recreatie.
Het Agathepark wordt weer klaargemaakt voor recreatie. Foto: Stichting Vrienden van het Agathepark.

'Laten zien dat dit mooie park er is'

Vervolg van de voorpagina

"We merken dat er in het park veel hanen en kippen worden geloosd. Natuurlijk houden we van deze dieren, maar op deze manier is dat niet goed."

Voorjaarsschoonmaak

Met de voorjaarsschoonmaak willen de Vrienden niet alleen het park een opfrisbeurt geven en mensen verbinden, maar ook het fraaie stukje natuur in het dorp bekender maken. "We willen laten zien dat dit mooie park er is. Dat mensen er kunnen genieten, van jong tot oud", legt Ina uit. Het Agathepark biedt dan ook vele mogelijkheden. "Je ziet altijd veel mensen hardlopen en wandelen of hun hond uitlaten.

Muziektent

Er is een muziektent in gebruik voor optredens, we hebben een jeu de boulesvereniging, een volière en de vlindertuin. Verder zitten jongeren die hun eindexamen hebben behaald vaak samen te relaxen in het park. We vinden dat uiteraard prima, maar zouden het ook leuk vinden als ze hun rommel zoals blikjes, etenswaren en glas zelf opruimen."

Sinds vorig jaar is er 's zomers ook een Buurtcamping, een soort pop-upcamping van drie dagen waarbij mensen uit het dorp elkaar kunnen leren kennen.

Stichting Vrienden van het Agathepark kan altijd vrijwilligers gebruiken. Voor meer informatie kunnen mensen op agathepark.nl kijken.