Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Genieten op de Zaanse UITmarkt

ZAANDAM - Op 7 september wordt het weer genieten op de Zaanse UITmarkt. Praktisch alle culturele instellingen uit de Zaanstreek presenteren er hun aanbod of nieuwe programma. Er zijn talloze activiteiten en optredens. Ook op culinair gebied wordt dit jaar flink uitgepakt met een openluchtrestaurant.

Deze derde editie is ook dit jaar op de Rozengracht in Zaandam. Een mooie plek midden in het centrum, waar vorig jaar ruim 5000 bezoekers op af kwamen. De dag bestaat grofweg uit drie elementen: UITmarkt, UITeten en het UITfestival.

Overdag staat in het teken van de UITmarkt. Om 12.00 uur barst het cultureel festijn los met een spectaculaire opening! Op de twee podia zijn de hele dag live optredens en in de Talent-tent zijn diverse gratis workshops te volgen. Maar ook op het terrein en in de stands van de culturele instellingen zijn activiteiten voor jong en oud. Er kan getekend, geknutseld, getoeterd en gedanst worden.

Tussen 18.00 en 19.00 uur wordt het culinair genieten in het pop-up openluchtrestaurant. Heerlijk nazomeren in mediterraanse sfeer, met muzikale omlijsting door Flamenco gitarist Jeff Heijne samen met flamencodanseres Conchita Boon). De Zaanse Astrid van der Meer – bekend van het TV-programma Masterchef Holland – gaat speciaal voor de Zaanse UITmarkt een driegangendiner samen te stellen. Kaarten kunnen vanaf 1 augustus besteld worden op www.zaanseuitmarkt.nl.

Om 19.00 uur barst het UITfestival los. Dat begint met het 50-koppige Het Zaans Showorkest, tezamen met diverse Zaanse zangers en zangeressen waaronder Jeannine la Rose, Sam Nieuwenhuijs en Kirsten Majoor. Het festival eindigt rond middernacht met de Ruben Hoeke Band.

Het complete programma kun je vinden op www.zaanseuitmarkt.nl.