Olifantenpoeppapier producten
Olifantenpoeppapier producten (Foto: aangeleverd)

Wereldwinkels met eigen merk

ZAANDAM - Wereldwinkels zetten in op een grotere naamsbekendheid en een duidelijke profilering als cadeauwinkel. Een winkel die cadeaus verkoopt die je zelden ziet in andere winkels. Cadeaus met een eigen Wereldwinkel-merk. Het eerste cadeau met een eigen merk is vanaf 27 mei te koop.

Het gaat hier om notitieboekjes en blaadjes en doosjes van olifantenpoeppapier met een uniek design. Ze worden speciaal gemaakt voor de wereldwinkels. De makers komen uit ontwikkelingslanden en ontvangen een eerlijk loon. Ook de handel in deze producten is eerlijk. Fairtrade dus. Daar zien de wereldwinkels op toe.

De LVWW stond dit jaar op de Libelle Zomerweek in Almere om meer bekendheid aan de nieuwe producten te geven. Zaanse wereldwinkel-vrijwilligers gaven het publiek hierover twee dagen lang informatie. Wie nieuwsgierig is naar de unieke cadeaus wordt uitgenodigd eens langs te komen in Zaandam, waar die cadeaus te koop zijn. Locatie: Wereldwinkel Zaandam, Rozengracht 113. Meer informatie: www.zaandam.wereldwinkel.nl.