Marcel van Kleef ontvangt het DBZP-keuringsschildje.
Marcel van Kleef ontvangt het DBZP-keuringsschildje. (Foto: )

Dartbaan voor paradarters

ZAANSTAD - Eetcafé 'Lokaal De Kroon' biedt sinds dit voorjaar een dartbaan voor paradarters. Daarmee behoort zij tot een zeer select gezelschap van speellocaties. Binnen de Dartbond Zaanstad Purmerend (PBZP) is De Kroon zelfs de eerste locatie die deze faciliteit biedt!

Lokaal de Kroon heeft primeur

Bij een dartbaan voor paradarters is de werpafstand gelijk aan die van een reguliere dartbaan, maar het bord hangt lager: niet op 1,73 m maar op 1,37 m. Om tijdens competitiewedstrijden van de baan gebruik te mogen maken, moet een speler zich kwalificeren als paradarter. De WDDA ('World Disability Darts Association') heeft hier regels voor vastgesteld in het vernieuwde competitiereglement (geldig vanaf 1 maart 2019).

Gelijkwaardig niveau

Marcel van Kleef, speler en reservecaptain van team Sagitta en zelf rolstoelgebruiker, is blij met de baan. "Eindelijk kan ik op gelijkwaardig niveau mee darten en partijen winnen", aldus Marcel. Hij en zijn team horen enkel positieve reacties en waardering, al wordt er aanvankelijk wat vreemd gekeken 'Een kinderbaan?'. Na uitleg volgt alleen maar respect.

Hopelijk meer locaties

Het bestuur van DZBP is blij dat De Kroon deze faciliteit mogelijk heeft gemaakt en hoopt dat meer locaties dit voorbeeld zullen volgen.

DBZP-keuringsschildje

Foto: Marcel van Kleef ontvangt het DBZP-keuringsschildje, uit handen van Richard van Slooten, voorzitter DBZP.