Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

'Waar zijn toch al die bouwvakkers?'

WORMERVEER - 't Lokaal bouwt aan een community op het bedrijventerrein waarbinnen de ondernemers elkaar beter leren kennen. Zij delen hun zorgen en werken aan gezamenlijke projecten, zoals de werving van personeel. Samen met organisatie House of Skills organiseert 't Lokaal daarom een seminar met de titel 'Goede mensen gezocht'.

Om half vier lopen de eerste ondernemers de zaal van het Majestic Venue in om te horen hoe de vacatures vervuld kunnen worden. Om vier uur start dagvoorzitter Hans Luiten de bijeenkomst door het publiek plaats te laten nemen in een kring. Later blijkt dit een goede zet, want de interactie tussen de spreker en de ondernemers werd hierdoor gestimuleerd. Zaankanter Hans Luiten, historicus van origine, kreeg direct de aandacht door een Zaanse geschiedenisvraag. Dick Dekker, bedenker en initiatiefnemer van 't Lokaal en Claudia Heller van House of Skills geven het publiek een korte toelichting over hun organisatie.

Hoogleraar Bas ter Weel (UvA) vertelt over de spanningen op de Nederlandse arbeidsmarkt. Hoe selecteer je tegenwoordig personeel? Welke beroepen worden langzamerhand vervangen door de technologie? Weet men dat er een groeiende groep jonge mannen thuis op de bank zit? Timo de Regt, directeur van STAN Partners en PDZ Uitzendbureau: "Zoek geen personeel, maar laat zien wat je als bedrijf te bieden hebt." Werkzoekenden kiezen weer voor een bedrijf in plaats van het hoogste salaris.

Cock Sierhuis, directeur/eigenaar van het welbekende Floris vertelt hoe zij in de zoektocht insteken op competenties en skills. De uitstraling van het familiebedrijf is hierin erg belangrijk. Zij besteden de werving uit aan professionals die veel binnen het bedrijf te zien zijn.

Voor de ondernemers is de informatie van Bas duidelijk een feest van herkenning en de praktische verhalen van Timo en Cock stof tot spreken tijdens de borrel. Kaartjes gaan over en weer, handen worden geschud en de stagiairs van 't Lokaal worden bedankt voor hun inzet. De organisatie van 't Lokaal blikt tevreden terug op een geslaagd eerste seminar. Dit wordt vervolgd!

Heb je als ondernemer ook een idee? Neem contact op met 't Lokaal via info@tlokaal.nl