Leerlingen haalden € 1.505,- aan sponsorgeld op voor CliniClowns
Leerlingen haalden € 1.505,- aan sponsorgeld op voor CliniClowns (Foto: aangeleverd)

Leerlingen Saenstroom schaatsen voor CliniClowns

WORMERVEER - Leerlingen van de eerste klassen en de schakelklas van Saenstroom opdc hebben met een schaatsactie meer dan vijftienhonderd euro opgehaald voor Stichting CliniClowns Nederland. Het geld is bedoeld om kwetsbare mensen een waardevol geluksmoment te bezorgen. Deze week reikten de leerlingen de cheque uit.

De leerlingen reisden 13 februari af naar schaatsbaan De Meent in Alkmaar. Van tevoren konden de leerlingen zich laten sponsoren door familie, vrienden, buren en andere bekenden. Op de schaatsbaan ontvingen de leerlingen een stempelkaart; elk geschaatst rondje werd afgestempeld.

In totaal haalden de leerlingen € 1.505,- aan sponsorgeld op, dat gedoneerd wordt aan de stichting. "We hebben dit jaar voor deze stichting gekozen, omdat het broertje van een leerling van ons langdurig in het ziekenhuis heeft gelegen," zegt Saskia van Briemen van Saenstroom opdc. "De komst van de CliniClowns was een geweldige ervaring in een treurige omgeving. Even kon deze jongen zijn ziek zijn vergeten. Als school willen we de CliniClowns daarom graag ondersteunen."