Afbeelding
(Foto: )

't Schaep met de 5 Pooten

ZAANDAM - De succesvolle tv-serie ''t Schaep met de 5 Pooten' blijft ook nu nog boeien en fascineren. Woensdag 25 en donderdag 26 september is 't Schaep als theaterbewerking te zien in het Zaantheater. Met Remko Vrijdag in de rol van kroegeigenaar Kootje en Eva van der Gucht als zijn buurvrouw Doortje. Ook in de theaterversie zijn de onvergetelijke teksten van Eli Asser en geniale melodieën van Harry Bannink het hoogtepunt van de voorstelling.

In televisieseizoen 1969-1970 zond de KRO de serie voor het eerst uit met in de hoofdrollen Piet Römer als Kootje, Adèle Bloemendaal als buurvrouw Doortje en Leen Jongewaard als Lukas Blijdschap. Het succes van de serie was ongekend en in 2006 schreef Frank Houtappels de remake met deze keer in de hoofdrollen Pierre Bokma, Loes Luca, Marc-Marie Huijbregts, Carrie Tefsen en Georgina Verbaan. De remake bleek een kijkcijferkanon en 't Schaep werd maar liefst vijf seizoenen uitgezonden.

Natuurlijk kon de theaterbewerking van deze successtory niet uitblijven en ook in het theater staat de onvervalste Amsterdamse gein voorop. De klassiekers 'We benne op de wereld om mekaar te helpen niewaar', 'Het zal je kind maar wezen' en 'Vissen' komen ook nu weer aan bod.

In een gloednieuw verhaal, geschreven door Raoul Heertje, gaan we opnieuw naar het café met zijn ontroerende, venijnige, hartveroverende en hilarische stamgasten. Uiteraard wordt er weer teveel gedronken en geroddeld, maar nooit teveel gelachen. Ze kunnen nog steeds niet zonder elkaar. ''t Schaep met de 5 Pooten' is genieten van tijdloze karakters met het hart op de tong en venijn op de lever.

''t Schaep met de 5 Pooten' begint om 20.15 uur. Kaarten (vanaf € 26,15, incl. € 3,60 voor een drankje en garderobe) zijn te koop via www.zaantheater.nl.